consell-superior-2El Consell Superior de la Justícia i la fiscalia general espanyola han materialitzat aquest matí el conveni de col·laboració per la lluita contra la criminalitat internacional. El text també preveu la formació i l’intercanvi de professionals en el marc d’operacions específiques.

El fiscal general de l’Estat espanyol, Eduardo Torres, i el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, han signat un protocol de col·laboració entre les dues fiscalies.

Entre altres, el programa de formació previst inclou la participació d’Andorra en instruments internacionals a través d’Espanya. Per al fiscal general espanyol el protocol recull pràctiques que ja s’estaven duent a terme.

“D’alguna manera ens obliga a posar negre sobre blanc aquestes realitats ja existents i construir, sobre aquest conveni, la pràctica diària de la vida transversal que tenim tribunals i fiscalies”, ha dit Torres.

Torres ha dit que Andorra forma part de la realitat europea i iberoamericana; per això se segueix treballant en una fiscalia europea a l’horitzó.

A l’acte de signatura del protocol hi han assistit també el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, i l’ambaixador d’Espanya, Alberto Moreno. Per part espanyola hi havia la fiscal de sala del Tribunal Suprem de Cooperació Internacional, el fiscal superior de Catalunya i el fiscal de Lleida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada