L’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic i l’Agència Estatal de Meteorologia espanyola (AEMET) han signat, aquest dilluns a la seu institucional de l’AEMET, un conveni de col·laboració en matèria de meteorologia i climatologia.

L’acord ha estat signat pel director de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, i el president de l’AEMET, Miquel Ángel López, com a continuació del protocol d’entesa en matèria de canvi climàtic signat el passat setembre entre el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat andorrà i el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient espanyol.

La col·laboració en matèria de meteorologia i climatologia entre administracions veïnes és primordial per al compliment de les missions dels Serveis Meteorològics Nacionals; per això, aquest acord entre Espanya i Andorra té l’objectiu de crear les condicions favorables per intensificar les activitats bilaterals, per al desenvolupament de la cooperació i de l’assistència tècnica mútua.

Aquesta cooperació se centrarà en els àmbits tècnic i tecnològic, i en l’intercanvi d’experiències i de dades i informació. A més, promourà un alt nivell de protecció al medi ambient sobre la base de desenvolupament sostenible, així com la protecció de les persones i els béns davant d’episodis meteorològics extrems.

Per a la posada en funcionament d’aquesta col·laboració es constituirà una Comissió de Seguiment, integrada per dos responsables de cada una de les institucions, que es dedicarà a identificar els mitjans necessaris per impulsar i reforçar la cooperació, així com acordar i coordinar les accions bilaterals a desenvolupar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada