Controlat l’incendi de pastures a Arties que ha cremat unes 240 hectàrees

Els Bombers de la Generalitat i els Pompièrs d’Aran han donat per extingit aquest dimarts, cap a 2/4 de 5 de la tarda, l’incendi que des de diumenge al vespre cremava a l’entorn d’Arties. El balanç final és d’unes 240 hectàrees cremades, principalment de pastures d’alta muntanya.

Durant aquest dimarts una trentena d’efectius i dos helicòpters, entre Bombers de la Generalitat i Pompièrs d’Aran, han seguit remullant la zona. Precisament, la dificultat que presenta l’orografia en l’indret afectat ha estat la causa que el foc no s’hagi pogut controlar fins a avui. Aquest dimarts, Bombers i Pompièrs han accelerat les tasques d’apagament davant la previsió d’un canvi de temps que pogués complicar la situació.

Els efectius dels cossos d’apagament d’incendis han hagut d’enfrontar-se a situacions complicades com ara l’aparició de nous focus de flames per rodolament –troncs d’arbres incendiats que cauen muntanya avall- o per despreniments de pedres. L’orografia i les temperatures també han dificultat la feina. Ara, els Bombers començaran a retirar-se de la zona i només quedaran remullant la superfície afectada les dotacions dels Pompièrs d’Aran.