Control exhaustiu dels establiments de restauració de la Seu perquè compleixin les mesures del PROCICAT

terrassa d'un bar
terrassa d’un bar (Inma Lesielle | Unsplash)

A causa de l’increment detectat a la Seu d’Urgell en la darrera setmana tant de casos positius de Covid-19 com d’índex de brot, la Policia Municipal inicia avui un control exhaustiu de tot el sector de la restauració de la nostra ciutat (bars, restaurants i locals d’oci) per tal de comprovar si compleixen al cent per cent amb les mesures sanitàries del PROCICAT que van entrar en vigor ahir dimarts 18 d’agost.

Els agents policials municipals procediran a posar sancions i al tancament d’aquells establiments que no respectin aquestes mesures: distància de 1,5 metres entre taules i a la barra; no acceptar cap client a partir de les 12 de la nit i tancar l’establiment com a màxim a l’una de la matinada, així com l’ús obligatori de mascareta sempre i per part de tothom i proporcionar gel hidroalcohòlic als clients.

Una altra acció que es portarà a terme és un clivatge dirigit als usuaris de determinats locals de la ciutat .

La Seu d’Urgell compta amb un total de 31 casos actius en la darrera setmana, 2 dels quals es troben ingressats al Sant Hospital. La mitjana d’edat dels contagiats és de 34 anys. Tots els brots estan relacionats amb bars, restaurants i locals d’oci. A la capital alturgellenca, l’índex de risc de brot és actualment de 645.

Davant d’aquestes dades d’increment de casos de contagi de Covid-19 a la nostra ciutat, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, manifesta que “a nivell de xifres, mai havíem estat tan malament com ara”. L’alcalde urgellenc reclama que “és fonamental revertir aquesta situació per a tots nosaltres, per a la nostra gent gran més vulnerable i pels nostres sanitaris. Això només ho podrem aconseguir amb la col·laboració de tothom”.  

 

 Festa Major
Conseqüentment, des de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell s’està valorant la celebració de la Festa Major, prevista del 28 al 31 d’agost, així com els actes previs programats del 24 al 27 d’agost.

Al respecte, l’alcalde Fàbrega explica que aquest punt “es decidirà conjuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, en funció de l’evolució epidemiològica de les pròximes hores”.

TOTES LES NOTÍCIES