Contribuirà per millorar la qualitat alimentària de 190 refugiats del Sàhara

El Govern ha acordat fer una contribució voluntària a un programa per millorar l’alimentació a famílies del Sàhara. El projecte, que forma part del Programa Mundial d’Aliments, consisteix a subministrar kits familiars per millorar l’alimentació dels animals i així repercutir en l’alimentació de cada família. Amb l’aportació del Govern es podran subministrar 38 kits i per tant es repercutirà directament en l’alimentació de 190 refugiats.

El Programa Mundial d’Aliments va iniciar l’any 2016 el projecte Producció hidropònica de farratge fresc per a ús ramader a Algèria, que parteix de la constatació que la majoria de famílies de refugiats sahrauís tenen ramaderia, però que a causa de la falta de farratge de qualitat, els animals s’alimenten fonamentalment de restes de menjar, plàstic i cartró. Aquesta alimentació pobra té conseqüències en la salut dels animals i per tant repercuteix en la nutrició dels refugiats.

El projecte utilitza una tecnologia que permet fer créixer farratge fresc per a ús ramader en només set dies, amb una tècnica que no necessita sòl i permet que les plantes creixin en zones que no són fèrtils. És molt efectiva en temps i requereix un 80% menys d’aigua que l’agricultura tradicional. A més, el material necessari per dur a terme aquesta tecnologia està disponible a nivell local i és fàcil de mantenir, cosa que garanteix la sostenibilitat del projecte.

Els resultats assolits fins ara demostren que els efectes del farratge fresc permeten reduir la mortalitat dels infants i dels animals, millorar la qualitat i la quantitat de la llet i augmentar el pes dels animals.

Amb la contribució d’Andorra, de 15.000 euros, es podran subministrar kits familiars per fer créixer el farratge a 38 famílies, el que suposa un benefici directe per a 190 refugiats, tenint en compte que de mitjà cada família té cinc membres.

D’altra banda, el projecte està alineat amb les prioritats del Pla rector de la cooperació internacional al desenvolupament i a més s’inscriu en la voluntat del Ministeri d’Afers Exteriors de respondre al neguit de la societat andorrana de col·laborar en les diferents crisis de refugiats, i particularment amb els refugiats provinents de Síria i del Sàhara.

A més, aquesta iniciativa compleix també amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible que fa referència a posar fi a la fam, assolir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició i promoure l’agricultura sostenible.

TOTES LES NOTÍCIES