Contribució de 26.869 euros al programa iberoamericà de prevenció i eliminació de la violència de gènere

Reunió dels ministres d'Exteriors de la Cimera Iberoamericana el passat novembre
Reunió dels ministres d’Exteriors de la Cimera Iberoamericana el passat novembre. Foto: ARXIU

El Govern ha acordat dues contribucions al Fons d’Andorra de Cooperació Internacional de la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB). La primera, a proposta del ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, és una contribució voluntària de 10.000 euros al Fons d’Andorra de Cooperació Internacional de la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB) per al pagament de la quota del nou programa/iniciativa Iberoamericà en matèria de prevenció i eliminació de totes les formes de violència envers les dones. Així mateix, també s’ha aprovat una aportació de 16.869,12 euros al mateix programa per part del Ministeri d’Afers Exteriors. D’aquesta manera, la contribució global del Govern al pla és de 26.869,12 euros.

L’objectiu general d’aquest projecte, que encara s’ha de posar en marxa, és contribuir a avançar i promoure la igualtat de gènere a Iberoamèrica, enfortint la prevenció i l’eliminació de totes les formes de violència contra les dones i les nenes als països de la regió.

El projecte té el seu origen en els compromisos de la XXVI Conferència Iberoamericana, que es va celebrar al 2018 a Guatemala, i en els acords contrets a la I Reunió de Ministres Iberoamericans de Relacions Exteriors duta a terme a Andorra a finals de novembre del 2019. En ambdues trobades es va impulsar el procés de consultes per a la posada en marxa d’un pla Iberoamericà en matèria de prevenció i eliminació de totes les formes de violència envers les dones, que es preveu sigui aprovat durant la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern que tindrà lloc a Andorra a l’abril del 2021.

TOTES LES NOTÍCIES