Contribució de 25.000 euros per respondre a la crida d’emergència del Govern de Síria

El Govern ha aprovat realitzar una contribució 25.000 euros en concepte d’ajuda d’emergència per respondre a la crida efectuada pel Govern de Síria en col·laboració amb agències de Nacions Unides. Aquesta partida anirà en benefici del Programa Mundial d’Aliments, que té l’objectiu de proveir d’assistència alimentària a aquesta zona.

Les necessitats humanitàries arran del conflicte que viu Síria des del març del 2011 no han parat d’anar en augment i s’han estès a altres zones de la regió. En aquest període de temps, l’Oficina per a la Coordinació dels Afers Humanitaris estima que han mort 60.000 persones a causa del conflicte i que uns 600.000 siris han estat registrats com a refugiats als països veïns.

El Govern de Síria ha redactat, amb la col·laboració de les agències de Nacions Unides, un Pla de Resposta d’Ajuda Humanitària 2013 pel període que va de l’1 de gener al 30 de juny d’enguany. Aquest pla ha de donar suport a prop de 4 milions de persones que, segons estimacions de Nacions Unides, han estat afectades pel conflicte de manera directa o indirecta i entre els quals hi ha dos milions que han abandonat la seva vivenda a causa de la situació. Segons aquest pla, els requeriments d’assistència ascendeixen a gairebé 520 milions de dòlars.

Pel que fa a les necessitats més urgents, el Pla de Resposta 2013 considera

les següents quatre categories de població afectada per odre de importància:

-Persones situades dins o prop de les àrees amb activitat armada

-Població afectada desplaçada a altres zones

-Famílies i comunitats d’acollida

-Persones pobres de les àrees urbanes i rurals que sofreixen els efectes

múltiples del conflicte, incloses les sancions econòmiques.

Per tal de trobar el finançament adequat per a cobrir les necessitats humanitàries de Síria, el 30 de gener tindrà lloc a Kuwait una Conferència Internacional amb el propòsit de recaptar fons.

TOTES LES NOTÍCIES