Contrasenyes: la forma més senzilla d’estar segur

Encara que no són els únics sistemes de seguretat que cal tenir en compte per part dels usuaris, la veritat és que les contrasenyes són molt importants per a poder tenir una vida digital tranquil·la.

És per aquest motiu que Google ha vist amb preocupació les dades que llança un estudi que ha realitzat recentment amb motiu del dia Internacional de la Internet Segura. Segons les seves dades un 23% dels internautes espanyols reconeix que usa la mateixa contrasenya per a diversos portals i plataformes de la xarxa. Això augmenta de forma notable les possibilitats de ser atacat virtualment.

Al mateix temps l’estudi revela que el 60% dels internautes considera que té massa contrasenyes per a recordar-les de forma eficaç totes. És per aquest motiu que moltes vegades la contrasenya és la mateixa introduint al final el servei al qual s’accedeix.

L’estudi de Google ha llançat més dades sobre la ciberseguretat. Segons el document, el 79% dels enquestats comprèn la importància d’actualitzar el software per a navegar d’una manera segura.

Aquestes xifres s’allunyen d’altres llocs del món com els Estats Units on els internautes que usen la mateixa contrasenya per a diversos serveis virtuals se situa en el 65%.