facialL’educació i internet cada dia són més indivisibles. Amb els nous sistemes telemàtics i de transmissió de dades, estudiar des de qualsevol part del món és senzill i en alguns casos com en els anomenats MOOCs (en les seves sigles angleses Massive Open Online Courses) gratuït.

És per aquest motiu que desenvolupaments com l’efectuat per la Universitat a Distància de Madrid (UDIMA) i l’empresa tecnològica Smowltech poden tenir un camí molt ràpid. Es tracta d’un programari de reconeixement facial que pretén evitar: la necessitat irremeiable que alguns estudiants (sinó la gran majoria) tenen de copiar o de fer que altres facin exàmens en nom seu, en el de l’educació és a distància.

La tecnologia aconseguiria fins i tot que mentre els alumnes fan els seus test i exàmens no puguin parlar amb ningú.

D’aquesta manera s’ha realitzat una investigació prèvia a implantar la tecnologia en la qual han col·laborat alumnes de nacionalitats espanyola, dominicana i colombiana d’una edat mitjana de33,8 anys.

El 93,3 dels alumnes han considerat que la tecnologia s’ha d’implantar a la universitat en línia mentre que un 68,3 per cent creu que el reconeixement facial obliga que l’alumne estigui més concentrat en les seves tasques.

En resum, d’aquí a poc el lloc físic des del qual aprenem ja no tindrà cap rellevància.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada