L’Associació d’Aturats del Pirineu ha adreçat una carta al cap de Govern d’Andorra, Antoni Martí, en què fa palesa la seva “sorpresa i inquietud” davant les queixes de la Confederació Empresarial Andorrana sobre la manca de treballadors qualificats al Principat per cobrir places de treball vacants en sectors especialitzats.

En aquest sentit, l’entitat pirinenca manifesta que a les comarques frontereres existeix mà d’obra capaç d’assumir bona part dels llocs de treball que no estan ocupats. “Només cal modificar el sistema de quotes i flexibilitzar els contractes”, subratlla el portaveu del col.lectiu, Lluís Mera, que ja ha sol.licitat una reunió amb Martí per posar sobre la taula “possibles sortides a una situació que no és bona per a ningú”.

De la seva banda, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell continua les gestions municipals per aconseguir que els treballadors fronterers “tinguin prioritat en la contractació al Principat per davant d’altres col.lectius estrangers”. De moment, ja s’ha obtingut quotes específiques, que van començar a aplicar-se l’hivern passat i que s’han traduït en un lleu augment dels contractes a veïns de la zona.

L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, explica que també s’intenta donar publicitat a ofertes d’ocupació a través d’empreses de recursos humans del Principat, mentre treballen juntament amb la Generalitat perquè les vacants puguin arribar a publicitar-se en el futur a través del Servei d’Ocupació de Catalunya. “Queda molta feina a fer però es va endavant amb l’objectiu de, precisament, fer veure que els treballadors fronterers són una bona opció per als empresaris andorrans”, comenta.

(Text: RàdioSeu)

2 comentaris

  1. Primer crec que s’ha de procurar donar feina a la gent del país i després als de fora.

  2. Crec que primer es trobar feina als desocupats que queden a la bossa de treball que ronden les 500 persones i després em sembla perfecte que es contracti gent de fora, primer la gent del país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada