Foto SFG

Aquest matí ha tingut lloc la segona reunió de la comissió d’experts del Projecte de llei dels drets de la infància i l’adolescència, presidida pel ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover.

Hi han assistit també els representants de les diferents institucions i organismes, tant públics com privats, del Principat que estan relacionats amb qüestions que concerneixen els infants i els adolescents.

En la reunió d’avui, s’ha continuat treballant en el que ha de ser el redactat del Projecte de llei promogut pels dos ministeris, després de la primera reunió de presentació i més conceptual celebrada al setembre de l’any passat, a partir de la qual les diferents parts involucrades en el procés participatiu que el Govern ha posat en marxa han pogut fer les aportacions que han considerat oportunes. La voluntat del Govern és comptar amb la màxima implicació de la ciutadania i amb la representativitat dels actors involucrats en la redacció del text legislatiu.

En la trobada d’avui ja s’ha entrat en el detall dels diferents articles d’aquest Projecte de llei que es vol innovador, dinàmic i flexible, i que permetrà adaptar-se a les necessitats emergents, i a les noves formes d’atenció dels infants i els adolescents que la societat requereix. Així, s’ha concedit un termini de fins a mitjans del proper mes d’abril perquè els membres de la comissió d’experts puguin fer aportacions concretes al text legislatiu.

L’objectiu d’aquest Projecte de llei és donar resposta a les necessitats dels infants i adolescents d’Andorra, com a col·lectiu de ciutadans que té inquietuds pròpies, més enllà de les persones menors d’edat en situació de risc o de perill social. En aquest sentit, el futur text legislatiu ordena les diferents disposicions normatives vigents que concerneixen aquests col·lectius, i també adequa el sistema i els recursos a les necessitats dels infants i adolescents.

Per exemple, es fa un incidència important en l’empoderament dels infants i els adolescents, i l’adquisició progressiva de les seves capacitats d’acord amb la seva edat i el seu grau de maduresa. També es preveuran disposicions per evitar la victimització secundària durant els processos judicials de les persones menors d’edat, i es fomentarà molt més l’acolliment com a mesura de protecció, per davant de la institucionalització. A més, es dotarà de més competències i capacitat d’intervenció als serveis socials, sense que calgui judicialitzar en tots els casos els expedients de menors en situació de risc o desemparament.

A la reunió d’avui també hi ha participat dos experts de la comissió: Isaac Ravetllat, doctor i professor de Dret Civil de la Universitat de Talca (Xile), i Carlos Villagrasa, doctor i professor Titular de Dret Civil de la Universitat de Barcelona. També hi ha estat presents la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, i el secretari d’Estat de Salut, Joan Léon, entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada