Continua la formació antirumors amb tallers per treballar la diversitat des de la interculturalitat

Nous tallers a l’Alt Urgell per desplegar i enfortir la xarxa antirumors amb l’objectiu de desfer rumors i estereotips sobre la diversitat i afavorir la convivència intercultural. Amb aquesta fita a l’horitzó, l’àrea de Ciutadania i Migracions del Consorci d’Atenció a les Persones i l’Oficina Jove de la comarca han programat el taller que porta per títol “Dels rumors a la xenofòbia: treballar la diversitat des de la interculturalitat”, que conduirà Pere Cortada, tècnic de polítiques migratòries de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat. Del taller se’n faran dues sessions, una el dia 8 de maig i l’altra el 15 de maig, totes dues de 10 del matí a 2 del migdia al CETAP, a l’edifici de les Monges de la Seu d’Urgell.

 

El primer taller de la xarxa antirumors es va fer el passat mes de març. En aquella primera sessió formativa, facilitada per La Xixa Teatre, es va treballar sobre els propis prejudicis i estereotips per tal d’apropar la noció d’interculturalitat de manera vivencial, mitjançant dinàmiques participatives, jocs i tècniques de teatre fòrum.

 

Els tallers que es programen ara pretenen establir un espai de reflexió i de diàleg per analitzar les possibles conseqüències dels prejudicis, dels rumors i dels estereotips, així com en les formes de discriminació que porten del rumor al racisme. També s’analitzarà la realitat de l’Alt Urgell, tot iniciant el disseny d’un pla d’abordatge dels rumors. La xarxa està oberta a l’adhesió de qualsevol persona, entitat, col·lectiu o servei que desitgi contribuir a la convivència intercultural.