crespo

Més de 200 residents espanyols han demanat aquest any informació a l’ambaixada d’Espanya sobre les prestacions als emigrants que retornen. Tot i que caldrà esperar fins a final d’any per fer una valoració definitiva, des de l’ambaixada apunten que és una mostra més dels efectes de la crisi, ja que la gran majoria d´aquestes sol·licituds acaben concretant-se.

Continua el degoteig de residents espanyols que vol anar-se´n d´Andorra perquè no té mitjans econòmics per viure-hi. Des que va començar la crisi, la secció de Treball i Afers Socials adscrita a l´ambaixada d´Espanya ha rebut anualment entre 800 i 900 sol·licituds d’informació sobre les prestacions i subsidis per als immigrants que retornen. El primer quadrimestre hi ha hagut 210 sol·licituds.

La secció de Treball i Afers Socials també dóna ajuts extraordinaris a alguns residents espanyols amb greus problemes econòmics i socials. Però enguany tenen menys pressupost ja que el govern espanyol prioritza el suport als espanyols que viuen en països que no són de l´àmbit europeu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada