“Contes d’aquí” a l’Espai Ermengol de la Seu

L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell encetarà la setmana vinent Contes d’aquí un nou cicle dedicat als més petits que tindrà lloc cada dijous del mes de febrer, a dos quarts de sis de la tarda. La proposta també inclou dues sessions més que tindran lloc els dissabtes 2 i 23 de febrer a les 11 del matí.

Aquest cicle el protagonitzaran sis autors urgellencs que presentaran i llegiran el seu llibre i, posteriorment, els nens i nenes assistents a la sessió realitzaran un taller relacionat amb la temàtica del conte en qüestió.

El regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament urgellenc, Jordi Pallarès, ha explicat respecte la proposta Contes d’aquí que “des de dos espais culturals de la Seu com són l’Espai Ermengol i la Biblioteca de Sant Agustí s’ha volgut apropar els llibres i sobretot els autors dels contes al públic infantil que, juntament amb els tallers, podran interactuar tots plegats i endinsar-se en el món fantàstic dels contes”. Pallarès ha afegit que “seran unes trobades lúdiques però alhora motivadores per un públic que és sempre molt receptiu i dinàmic”.

‘Contes d’aquí’ s’iniciarà el pròxim dijous 7 de febrer que anirà a càrrec d’Albert Galindo que llegirà el seu conte ‘El Tió de la Freita’. Després els nens i nenes assistents participaran en un taller per elaborar les titelles de l’Ot i la Urgell, protagonistes del llibre.

El cicle seguirà el dijous 14 de febrer amb la Mercè Garcia Molins (‘la Bundancieta’) amb el seu conte ‘La bola de neu d’en Jordi’. Els infants seguiran amb un taller de retallables.

El dijous 21 de febrer serà el torn de Mariona Mateu amb el seu llibre ‘El tresor més gran del món’. La sessió seguirà amb el passi de l’audiovisual sobre la Cooperativa Cadí i una degustació de productes amb DOP Formatge i Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya.

L’últim dijous de febrer, el dia 28, serà el torn de l’escriptor Isidre Domenjó qui presentarà el seu conte ‘La trementinaire de les nenes rosses’. Després de llegir-lo, els nens i nenes podran fer un punt de llibre amb flors seques.

 

Dissabtes 2 i 23 de febrer a la Biblioteca

Aquest cicle ‘Contes d’aquí’ també té programades dues sessions, concretament els dissabtes 2 i 23 de febrer a la Biblioteca de Sant Agustí de la Seu, a les 11 del matí.

Dissabte 2 de febrer serà Carlota Valls qui presentarà i llegirà el seu conte ‘Petons perduts’. A continuació es realitzarà un taller sobre educació emocional per a famílies. I dissabte 23 de febrer serà el torn de Mireia Pellicer amb el seu llibre ‘El Gegant i l’acordió’. El taller consistirà en fer un acordió de paper.

TOTES LES NOTÍCIES