joguines La unitat de Comerç i Consum del Ministeri d’Economia i Territori ha encetat aquest mes de desembre la primera campanya de vigilància del mercat centrada en les joguines. Els responsables d’aquesta unitat han visitat una dotzena d’establiments del país per comprovar que no hi ha cap producte que hagi estat alertat per la seva perillositat i per assegurar que tots els joguets compleixen les exigències de seguretat de la Unió Europea. Segons ha explicat el responsable de la unitat, Gerard Carnicé, no s’ha constatat cap incidència i es considera que la majoria de joguets són segurs.

Després de l’entrada en vigor de la Llei de competència efectiva i protecció del consumidor el mes d’agost, la unitat de Comerç i Consum del Ministeri d’Economia i Territori ha iniciat aquest mes de desembre la primera campanya de vigilància del mercat per conèixer quins joguets hi ha als establiments del país, quins són segurs i d’on provenen.

Segons ha explicat el responsable de la unitat, Gerard Carnicé, el 95% porten el distintiu de la Comunitat Europea, el que vol dir que ‘a Andorra els joguets són segurs o almenys compleixen les exigències de seguretat que marca la UE’.

En total s’han revisat una dotzena d’establiments de tot el país i ‘no hem constatat cap incidència’, ha reconegut Carnicé. Tampoc no s’ha detectat la presència de cap dels productes que figuren a la llista d’alertes de Catalunya, Espanya, França o a nivell europeu, normalment per incloure peces petites o per sobreescalfament d’elements electrònics.

En cas que es detectés algun producte perillós, Carnicé ha indicat que el fabricant hauria de respondre i retirar el producte del mercat; reparar-lo si s’escau o recuperar el producte i tornar els diners al client.

De cara al 2014, des de consum volen seguir fent campanyes de vigilància, ‘de moment a nivell informatiu’, ha reconegut el responsable de la unitat de Comerç i Consum. Durant desembre i gener han començat amb les joguines però seguiran amb les rebaixes.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada