Els requisits de seguretat però també l’edat dels infants i els seus interessos són els principals aspectes a tenir en compte a l’hora de comprar una joguina per Nadal. I és que els joguets tenen un paper important no només en el temps lliure dels nens i nenes sinó en el seu desenvolupament motriu, intel·lectual i la relació amb altres nens i nenes.

Per això, des de la Unitat de Comerç i Consum exposen alguns consells bàsics: que serveixin per divertir els nens, que s’adeqüin a l’edat i a la maduresa dels infants, valorar els continguts dels jocs i els aspectes educatius, evitar la distinció sexista i la incitació a la violència, llegir les etiquetes i instruccions del joc, comprovar que s’exposen les dades mínimes de seguretat obligatòries o que s’especifiqui la potència màxima dels joguets amb funcionament elèctric, entre altres.

‘Moltes vegades potser pensem en els adults’, ha explicat el responsable de Comerç i Consum, Gerard Carnicé, però els joguets ‘han de divertir als nens i tota la informació que porta el fabricant ens l’hem de llegir atentament’. ‘L’edat orientativa és molt important, la maduresa del nen, els seus interessos i gustos són aspectes que tenen a veure amb la compra i que faran que el nen gaudeixi més del joc’, ha afegit.

A nivell de seguretat cal que incloguin l’etiqueta de la Comunitat Europea que indica que es compleixen les exigències de la normativa europea quant a les propietats mecàniques i físiques de les joguines, que no contenen material inflamable, ni tampoc substàncies tòxiques o perilloses per a la salut.

Un altre aspecte a tenir en compte és la prohibició a menors de tres anys que també s’especifica amb un símbol gràfic al mateix envàs. Aquest indica que inclou peces petites o desmuntables que podrien ser engolides per l’infant.

Segons reconeix Carnicé, la tasca de Consum ha de ser la de fer difusió dels aspectes a tenir en compte abans de fer aquesta compra. ‘El millor és informar-se sobre les característiques i comprovar els preus entre diferents botigues abans de comprar’, ha afirmat.

La compra perfecta, admet el responsable de Comerç i Consum, és ‘el que volem i, a nivell de joguet, segur’. Per últim, cal conservar el tiquet de compra o factura i els catàlegs o publicitat perquè són una garantia del producte i de les condicions de venda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada