Constituït el nou Consell Comarcal de l’Alt Urgell

 

consell comarcal

El nou Consell Comarcal de l’Alt Urgell s’ha constituït avui al vespre a la Seu d’Urgell com a resultat de les eleccions municipals del passat 24 de maig. El plenari estarà format els pròxims quatre anys per 11 consellers de Convergència i Unió, 5 d’Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal i 3 de la Candidatura de Progrés. Avui han pres possessió 17 dels 19 consellers, mentre que els dos restants, que no hi han pogut assisitir per raons personals, prendran posessió en el proper plenari.

Jesús Fierro i Rugall, de CiU, ha estat reelegit president del Consell Comarcal amb 15 vots a favor i 2 en blanc. En la seva intervenció, ha posat de manifest que “el repte d’aquest mandat és que la ciutadania de la comarca es reconegui i se senti protagonista en la tasca que realitza el Consell a favor dels ciutadans, dels seus municipis i del seu país”.

Entre les prioritats per als pròxims quatre anys, Jesús Fierro ha posat especial èmfasi en la promoció económica, la gestió conjunta de la recollida i el tractament dels residus sòlids urbans, la implementació de polítiques forestals i de gestió dels boscos públics, l’ampliació de la prestació de serveis als municipis, el manteniment i la millora de les xarxes de camins i la incorporació de nous serveis d’atenció a les persones.

La cooperació entre els ajuntaments de la comarca será també un punt d’atenció preferent i permanent. En aquest sentit, el president del Consell ha recordat que “som una comarca amb una forta tradició cooperativista en l’àmbit privat i ara cal fer el salt definitiu a la cooperació en l’àmbit públic perquè amb la cooperació entre ens públics hi guanya la ciutadania”.

Tots tres grups, a través dels seus portaveus, han coincidit a remarcar la importànica de treballar per als petits municipis i fer-ho amb la màxima transparència

El president ha destacat també que “a nivel nacional viurem moments únics i des de l’Alt Urgell també hem de contribuir al moment històric que viu Catalunya”. En aquest sentit, cal dir que 14 dels 17 consellers presents han promès el càrrec fent constar que treballaran, a més a més de per la comarca, per la indepèndencia de Catalunya.

Jesús Fierro ha agraït el treball i la dedicació dels consellers sortints, els quals han estat obsequiats amb una reproducció del pergamí dels Greuges de Guitard Isarn de Caboet, document del segle XI escrit part en llatí i part en català.

La composició del plenari de l’ens comarcal ha vingut determinada pel resultat de les eleccions municipals. Així, dos terços dels consellers comarcals han estat atribuïts a les diverses forces polítiques en funció dels vots obtinguts per cadascuna d’elles arreu de la comarca, mentre que el terç restant està en relació al nombre de regidors que van resultar elegits en els comicis locals.

Els consellers per al mandat 2015-2019 són els següents:

Convergència i Unió (CiU)
Jesús Fierro Rugall                   La Seu d’Urgell
Ricard Pérez Llordes                Oliana
Rosa Fàbrega Romà                Les Valls d’Aguilar
Anna Isabel Manrique Pérez      Organyà
Cristina Barbens Casals            Bassella
Rosa Andorrà Nicola                El Pont de Bar
Andreu Marsà Viles                  Ribera d’Urgellet
Dolors Espluga Espluga           Peramola
Carme Valls Piera                     Josa i Tuixent
Carme Ribó Domenjó               Alàs i Cerc
Ernest Garcia Ferràs                 Coll de Nargó

Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal
Francesc Viaplana Manresa      La Seu d’Urgell
Francesc Canillo Cadena          Les Valls de Valira
Bernabé Hernández Hernando   Ribera d’Urgellet
Anna Bonet Peláez                   Peramola
Sergi Parramon Garcia              Organyà

Candidatura de Progrés
Dolors Vidal Guiu                     Les Valls d’Aguilar
Antoni Fiol Colomar                  Organyà
Joan Barrera Aranda                 La Seu d’Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.