consell-infants-seu

La  sala d’actes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha acollit aquest matí el ple de constitució del Consell Municipal d’Infants (CMI) de la ciutat de l’actual curs 2016-2017 presidit per l’alcalde urgellenc, Albert Batalla.

En aquesta primera sessió s’han presentat un per un els 16 alumnes que el conformen i han pres possessió com a membres d’aquest òrgan representatiu dels nens i nenes de la ciutat. El consell està format per nens i nenes de 5è i 6è curs de primària de les escoles Pau Claris, Albert Vives, La Valira i el col·legi La Salle.

L’alcalde urgellenc ha obert la sessió plenària d’aquest CMI donant la benvinguda en nom de la Corporació als 16 nens i nenes que el conformen, així com a les seves respectives mestres.

Seguidament, el ple del CMI ha votat per unanimitat els temes a treballar al llarg aquest curs escolar que són: seguir participant en la programació infantil de la Festa Major; participar en projectes intergeneracionals, continuar treballant en la convivència a la ciutat (en especial incidència en la relació entre infants i joves en l’ús de l’espai de joc als parcs apadrinats); recollir aspectes a millorar de la via pública i l’espai urbà de la Seu d’Urgell per fer-los arribar a l’Ajuntament; promoure el projecte de camins escolars; i tornar a donar suport a alguna iniciativa solidària a través de l’edició d’un vídeo.

D’altra banda, cal remarcar que en aquesta sessió plenària, el president de l’ONG Pirineu amb el Sàhara, Miquel Colom, ha retornat les capses que els alumnes dels centres educatius de la Seu d’Urgell van preparar per donar-les als infants sahrauís que van fer una estada durant l’estiu a la nostra ciutat. Aquestes capses, d’anada i tornada, els nens i nenes sahrauís les han omplert amb obsequis portats del camp de refugiats per donar-los als nens i nenes de la Seu, així com fotos del seu dia a dia al desert amb l’objectiu que coneguin de primera mà la seva situació.  

També s’ha anunciat en aquesta primera sessió plenària d’aquest curs que els membres del CMI de la Seu d’Urgell participaran en una taula rodona en el simposi internacional sobre participació infantil que se celebrarà a Barcelona el proper mes de desembre.    

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada