consell-infantsAquest matí ha tingut lloc a la sala plens de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell la constitució del Consell Municipal d’Infants de la ciutat d’aquest nou curs 2014-2015. En aquesta primera sessió s’han presentat un per un els 16 alumnes que el conformen: nens i nenes de 5è i 6è curs de primària de les escoles Pau Claris, Albert Vives i el col·legi La Salle, i l’escola La Valira de 4t curs, que han pres possessió com a membres d’aquest òrgan representatiu dels nens i nenes de la ciutat.

La primera sessió d’aquest curs ha estat presidida per l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i la regidora d’Infància i Joventut, Meritxell Planes, i ha comptat amb la presència dels regidors dels grups municipals del PSC-Progrés, Conxita Rabassa; d’ERC, Miquel Caminal; i del Partit Popular, Pere Millàs.

Albert Batalla ha obert el ple d’aquest Consell Municipal d’Infants de la Seu tot donant-los la benvinguda en nom de la Corporació Municipal. L’alcalde urgellenc els ha remarcat la importància de l’existència d’aquest consell perquè “tots tenim la responsabilitat de construir una ciutat i una societat millors, de fer un país i un món també amb ulls d’infant”.

Propostes dels alumnes per aquest curs

La sessió ha seguit amb l’exposició per part de cada escola dels temes a treballar durant aquest curs. D’entre les moltes propostes que s’han fet constar hi destaquen: seguir treballant amb la programació de la festa major, un espai de trobada i lleure per a l’hivern adreçat als infants de 12 i 13 anys, treballar diferents campanyes solidàries, l’obertura de la biblioteca totes les tardes, cinema al carrer durant les nits d’estiu, donar a conèixer la Seu al món, la neteja i el civisme en els parcs en dates assenyalades.

Totes aquestes i d’altres propostes s’aniran treballant durant el curs a través de la celebració de tres comissions de treball. A finals de curs tindrà lloc un ple de cloenda amb el balanç de les propostes realitzades, així com les que cal encarar de cara al curs vinent.

Per la seva part, la regidora d’Infància i Joventut, Meritxell Planes, els ha encoratjat a continuar la feina que van iniciar l’any passat presentant propostes per millorar tot allò referent als nens i nenes de la ciutat. També els hi ha explicat que s’abordaran en les comissions de treball previstes durant el curs les seves propostes, valorant quines són prioritàries, quines és poden dur a terme i quines ja s’estan treballant. Al respecte, Planes els hi ha informat que la petició de crear un skatepark, ja està en marxa i es construirà durant el primer trimestre de 2015.

La regidora també els hi anunciat que algunes de les peticions que li va fer arribar el consell municipal d’infants del curs passat han obtingut els seus fruits. Concretament que el Parc de Nadal d’aquest any tindrà un dia més de durada, tal i com ho van demanar, passant de tres a quatre dies d’activitats i amb la inclusió d‘una activitat organitzada pels nens i nenes del Consell Municipal d’Infants. Des de Cinemes Guiu s’ha acceptat la proposta d’implantar el dia de l’espectador infantil, però encara cal acabar-ho de treballar amb el Consell, així com poder dur a terme altres activitats relacionades amb el cinema.

La regidora d’Infància i Joventut també ha remarcat que se seguirà treballant en el tema del civisme a través de l’activitat que ja es va iniciar el curs passat com és l’apadrinament de parcs i places de la Seu. Meritxell Planes també ha avançat que la temàtica global que treballarà el Consell Municipal d’Infants al llarg d’aquest curs serà la convivència al municipi, aglutinant totes les propostes que avui s’han presentat.

La regidora d’Infància i Joventut de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha manifestat en el seu parlament que “agraïm la col·laboració de les mestres i la implicació dels centres educatius per poder tirar endavant, entre tots, aquest Consell Municipal d’Infants”.

25è aniversari Declaració Drets de l’Infant

La primera sessió del Consell Municipal d’Infants d’aquest curs s’ha tancat amb la lectura per part dels nens i nenes de cada escola d’un manifest propi relacionat amb els drets dels infants, tot coincidint que avui dijous, 20 de novembre, es commemoren els vint-i-cinc anys de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l’Infant.

En aquest sentit, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha tancat la sessió tot recordant el discurs de la nena pakistanesa, Malala Yousafzai, davant de les Nacions Unides. La jove Malala, Premi Nobel de la Pau, ha defensat davant del món l’educació infantil, però sobretot de les nenes, després de patir un greu atemptat pel seu suport a aquesta causa.Batalla ha remarcat “els nens i nenes de la Seu d’Urgell teniu la sort de poder anar a l’escola cada dia, però no heu d’oblidar que hi ha molts d’altres infants d’altres llocs del món que no poder fer-ho”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada