consell-infants-seuAquest migdia s’ha celebrat a la sala d’actes de l’Ajuntament urgellenc el ple constituent del Consell Municipal d’Infants de la Seu d’Urgell en una sessió on 16 alumnes procedents de les escoles Pau Claris, Albert Vives, La Valira i el col·legi La Salle han pres possessió com a membres d’aquest òrgan representatiu dels nens i nenes de la ciutat.

La primera sessió d’aquest consell infantil ha estat presidit per l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i la regidora d’Infància i Joventut, Meritxell Planes, i el regidor d’Ensenyament, Jordi Martin, i ha comptat amb la presència dels regidors dels grups municipals del PSC-Progrés, Conxita Rabassa; d’ERC, Miquel Caminal; del Partit Popular, Pere Millàs; i d’ICV, Antonio Viñals.

Albert Batalla ha manifestat que l’objectiu de l’existència d’aquest Consell Municipal dels Infants és que els nens i nenes de la Seu d’Urgell participin en el dia a dia, tant en el seu present com en el seu futur. L’alcalde urgellenc ha remarcat que alhora això vagi més enllà del contingut: “També és important el procés d’aprenentatge dels infants en la presa de decisions, el debat, la recerca d’acords, en definitiva, de la cultura democràtica”.

L’alcalde urgellenc ha obert la sessió qui ha donat la benvinguda als i les alumnes, els quals han vingut acompanyats per les seves respectives mestres, i seguint l’ordre del dia s’ha aprovat per unanimitat el Consell Municipal d’Infants de la Seu d’Urgell.

Tot seguit, ha tingut lloc la presentació de cadascun dels membres del consell: els 16 alumnes s’han presentat un per un, dient el seu nom i l’escola on estudien. Els portaveus de cada escola han manifestat el què n’esperen d’aquest consell i han remarcat que volen compartir idees i propostes entre els diferents centres educatius, i alhora poder participar amb l’Ajuntament urgellenc per millorar la ciutat entre tots.

Civisme

Seguidament, la regidora d’Infància i Joventut, Meritxell Planes, ha anunciat que el tema triat a debatre entre totes les escoles ha estat el civisme a la Seu d’Urgell. Aquest tema s’anirà debaten a través de quatre comissions de treball que se celebraran a les mateixes escoles durant els mesos de març i maig per concretar les accions que cal emprendre. Al mes de juny se celebrarà un segon un ple que aprovarà les accions per fomentar el civisme.

Els alumnes han proposat en aquest primer ple diverses propostes dirigides a la bona convivència a la ciutat com: voluntariat amb gent gran, ampliació del carril bici, cinema infantil, l’incivisme, espais de lleure infantils, més activitats de lleure durant les vacances , poder participar en l’organització de la festa major, d0entre moltes d’altres.

Recordem que el passat mes de novembre el ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics municipals la creació del Consell Municipal d’Infants que té com a objectiu promoure la participació activa dels nens i les nenes en la construcció, el desenvolupament i la millora de la ciutat, partint sempre dels principis que sustenten els drets dels infants.

El Consell Municipal d’Infants és un òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell format per infants de 7 a 12 anys que estudien a les escoles del municipi.

Cada centre educatiu de primària de la Seu (Albert Vives, la Salle, Pau Claris, La Valira) ha triat dos representants de cinquè i de sisè curs de primària, respectivament, com a membres d’aquest consell. En el cas del l’escola La Valira són dos alumnes de tercer curs.

Així, el Consell Municipal d’Infants està compost per un total de 16 alumnes, més, l’alcalde de la ciutat, la regidora d’Infància, un representant de cada grup polític municipal, un dinamitzador i una representació de les direccions de cada centre educatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada