consell-adolescents-seu

La  sala d’actes de l’Ajuntament urgellenc va acollir ahir al vespre la primera sessió plenària del Consell Municipal de Joves de la Seu d’Urgell d’aquest curs 2016-2017. Aquest òrgan d’informació, consulta i participació dels nois i noies urgellencs d’entre 12 i 16 anys, estudiants de secundària (de 1r a 4t d’ESO), a partir d’ara passa a anomenar-se Consell Municipal d’Adolescents (CMA).

En aquest primer ple del curs, presidit per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i la regidora de Joventut i Ensenyament, Sílvia Iscla, els 12 membres que el conformen -procedents dels instituts Joan Brudieu i La Valira i del col·legi La Salle- van prendre possessió del seu càrrec.

En aquesta sessió es va comptar amb la presència del tinent d’alcalde d’Urbanisme de l’Ajuntament urgellenc, Jesús Fierro, que rebre i atendre directament totes les aportacions i peticions de millora de la ciutat plantejades pels adolescents respecte a qüestions de via pública, urbanisme i instal·lacions municipals.

D’altra banda, el ple del CMA va acordar seguir treballant sobre la qüestió del bullying a través de diferents actuacions i en diferents àmbits. També es va a acorar que els adolescents de la ciutat segueixin implicats en la programació de les activitats de la Festa Major adreçades als nois i noies de 12 a 16 anys. Al respecte, com ja s’ha fet en els darrers anys, se’ls hi facilitarà una enquesta perquè puguin fer arribar les seves propostes per tenir-les en compte a l’hora d’elaborar el programa festiu.  

Els nois i noies del CMA també van decidir que seguiran treballant en la proposta de la creació d’un Espai Jove, així com col·laborar en la millora del civisme i la convivència a la ciutat.

Els representants dels adolescents de la Seu d’Urgell van sol·licitar en aquest ple l’ampliació dels horaris d’obertura de la biblioteca o la creació d’una aula d’estudi.

Finalitzada la sessió plenària, la regidora de Joventut i Ensenyament, Sílvia Iscla, va manifestar que “aquest òrgan ens permet veure la ciutat des dels ulls dels adolescents, fet que permet donar resposta a les necessitats i demandes que van sorgint”. Per la seva part, l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, va agrair, una vegada més, a tot l’equip de professionals, professorat i adolescents implicats en aquest projecte i va animar-los a “continuar treballant i aportant propostes per la nostra ciutat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada