La  consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha presidit l’acte de constitució de la Comissió d’Habitatge i Assistència davant Situacions d’Emergència Social (CHASE) de l’Alt Pirineu i Aran, que ha tingut al Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu.
 
La titular de Governació ha explicat que aquestes comissions territorials analitzaran els casos de sobreendeutament de famílies amb entitats financeres i elaboraran plans integrals per solucionar-los. En aquest sentit, Borràs ha destacat les dues virtuts que tenen les CHASE. Per una banda, la territorialització, “vàrem creure oportú que les comissions estiguessin molt vinculades al territori perquè coneguessin millor la realitat i, per tant, la resposta que es pogués donar fos més idònia i propera”. I per l’altra, es tracta d’una comissió que “no només és institucional, ja que s’ha procurat que en formin part els diferents actors relacionats amb el món de l’habitatge”.
 
La consellera ha recordat que avui s’ha constituït l’última CHASE, en total se n’han creat 8 arreu del territori català, i ha agraït que els diferents representants “hagin volgut participar d’una forma activa i, per tant, vulguin donar una resposta propera a les necessitats en matèria d’habitatge, en general; i en concret, una resposta a l’endeutament i al perill de perdre l’habitatge”. “Creiem que amb això donem una resposta de país. És un compromís per part del Govern, de les entitats financeres i dels diferents actors d’aquest sector per resoldre la problemàtica de l’habitatge”, ha reblat.
 
Les CHASE són una de les eines incloses en el desplegament de la nova Llei 4/2016 de mesures de protecció del dret de l’habitatge de les persones en risc d’exclusió residencial. Estan formades per representants del Govern, les entitats socials, advocats, ajuntaments i entitats financeres, que analitzaran els casos de sobreendeutament, i s’encarregaran d’elaborar plans integrals per solucionar-los.
 
La consellera ha presidit l’acte acompanyada del secretari d’Habitatge i Millora Urbana,Carles Sala, la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, M. Rosa Amorós; la directora territorial de Governació a Lleida, Anna Feliu; el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro; i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla
 
 
Constitució al territori de les comissions d’habitatge i assistència
 
Es tracta de la darrera Comissió de mediació en l’àmbit de l’Habitatge que queda per constituir-se al país. Aquestes comissions territorials són una eina prevista a la nova Llei 4/2016 de mesures de protecció del dret a l’habitatge de les persones en risc d’exclusió residencial i han de permetre la mediació entre famílies amb sobreendeutament i entitats financeres. Estan formades per representants del Govern, les entitats socials, advocats, ajuntaments i entitats financeres, que analitzaran els casos de sobre-endeutament i elaboraran plans integrals per solucionar-los. En total s’han creat vuit comissions: Alt Pirineu i Aran, Barcelona comarques, Barcelona ciutat, Camp de Tarragona, Catalunya Central,  Girona, Lleida, i Terres de l’Ebre.
 
Aquest acte s’emmarca en el procés de desplegament de les eines i recursos a l’abast del món local previstos a la nova Llei 4/2016. Aquestes dues setmanes enrere, més de 1.100 càrrecs i tècnics del món local han participat en les 7 Jornades de formació organitzades pel Govern arreu del país amb el suport de les associacions municipalistes sobre els recursos per al món local previstos en la nova llei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada