Consells perquè pentinar-te el cabell a l’estiu no es converteixi en una odissea

A l’estiu, el cabell es torna sovint una fera difícil de domesticar. La sal, el clor, la calor… A poc a poc la nostra cabellera es va embolicant i posant-nos la tasca de pentinar-nos més i més difícil. Però en vacances, el que ens ve de gust és passar-nos-ho bé i no perdre el temps innecessàriament. Per això, avui et portem alguns consells i productes perquè pentinar-te el cabell sigui ràpid, senzill i indolor.

Manaments per a la cura del cabell a l’estiu

1. Mai et deixis la sal o el clor en el cabell. Després d’un capbussó a la platja o la piscina, cerca una dutxa d’aigua dolça per a aclarir-t’ho.
2. Igual que fas amb la teva pell, utilitza protecció solar específica per al cabell. I és que aquest sofreix molt per la radiació solar. Un dels efectes negatius que té és que dificulta el pentinat.
3. A l’hora de rentar-ho, utilitza també productes específics per a l’època estival i així t’asseguraràs de proporcionar a la teva cabellera els ingredients que necessita en aquesta època de l’any.
4. Renta-ho cap endarrere, deixant que la cabellera caigui per l’esquena. Una altra cosa molt important és que t’aclareixis el cabell de forma conscienciosa perquè no quedin restes de producte, el qual provoca que el cabell s’embulli encara més.
5. El cabell es trenca més fàcilment si està mullat. Per això, per a desembolicar-ho comença per les puntes i vés pujant. Un altre truc per a facilitar el pentinat és fer-lo abans de rentar el cabell. Així també estimularàs el reg sanguini.
6. Aplica’t tractaments hidratants de forma periòdica (la freqüència dependrà del castigat que estigui el teu cabell).
7. Si vas a fer esport, és millor recollir-te el cabell per a evitar que s’embulli amb la suor. També durant les nits es pot donar aquest problema, si passes molta calor. En aquest cas, és bo pentinar el cabell abans d’anar-se’n al llit i fer-se una trena que no sigui molt tirant, per a evitar els embolics al matí següent.

Per als casos més complicats, el perruquer David Lesur, director de formació dels salons David Künzle, proposa un tractament casolà: “Aplica una mescla d’oli i màscara sobre el cabell sec d’arrel a puntes i fes un massatge sempre en aquest sentit. Després, raspalla suaument en l’altra direcció –de puntes a arrel– i renta amb un xampú específic per a hidratar, realitzant un altre massatge suau d’arrel a puntes. Per a acabar, aplica una màscara i desembolica amb una pinta de pua ampla de puntes a arrel, i aclareix.”

Els aliats per a desembolicar-te el cabell

Productes de cura: moltes marques compten amb una línia específica de cura per a l’estiu. Per exemple, la línia Ylang-Ylang de Klorane utilitza la cera essencial que s’obté a partir de les flors d’aquest arbre, conegut per la seva capacitat per a mantenir-se bell fins i tot sota les més altes temperatures. Aquesta cera és rica en àcids grassos nutritius, que asseguren una doble protecció, interna i externa, de les cabelleres exposades al sol. T’aconsellem el Xampú de nutrició intensa (8,76 €/200 ml) i el Bàlsam reparador enriquit en agents nutritius i en queratina vegetal (13,06 €/200 ml)

Protecció solar capil·lar: Smart Touch Save my Hair de Montibello et proporciona la cura que necessites, tant per al cabell com per a la pell, gràcies a la seva fórmula híbrida, amb actius altament efectius com la vitamina E i àcid linoleic d’origen natural. Es pot usar com pre i post tractament, durant tot l’any! El seu preu: 19,90 €/200 ml.

Productes multibenefici sense aclarit: després de la rentada habitual, inclou en la teva rutina algun producte multibenefici sense aclarit, que proporcioni un extra de cura al teu cabell. A més, el pentinat es tornarà encara més suau. Et recomanem l’oli Liso keratina de TRESemmé, amb cinc beneficis: control de l’encrespament fins a 72 hores, pentinat fàcil, nutrició, suavitat i lluentor.

Raspall: donar amb el raspall adequat és vital perquè puguis desembolicar-te el cabell còmodament. Procura que les pues siguin amples i arrodonides, molt acurades amb el cabell. El que és una absoluta meravella és l’emblemàtic Tangle Teezer, en grandària normal o viatge, que desembolica el cabell sense estirades ni trencaments, tant en sec com en mullat. Gràcies al seu sistema de truges a dos nivells el pentinat és molt suau. A mi em va genial!

TOTES LES NOTÍCIES