Consells per pintar sostres

pintar sostres

Els colors més recomanables per als sostres són els blanc o els colors os, perquè visualment aporten major alçada als sostres. En canvi, els colors mitjans i foscos fan semblar els sostres més baixos.

Abans de començar a pintar un sostre, convé que el netegeu bé de pols, teranyines, etc. amb una escombra i que després l’humitegeu lleugerament amb un drap suau. Tapeu amb massilla els forats que pugui tenir i espereu que s’assequi abans de polir la superfície amb un paper de vidre. Si el sostre està tacat, convé que abans d’aplicar la pintura definitiva, el pinteu amb una imprimació antitaques.

Comenceu pintant amb una brotxa d’uns 8 cm d’ample les zones on no és possible arribar bé amb el corró, per exemple, allà on el sostre s’uneix amb les parets, el contorn de les portes i finestres, darrere dels radiadors, etc.

A continuació apliqueu la pintura amb el corró, arribant fins la vora del tros que heu pintat amb la brotxa, muntant lleugerament. Deixeu que la pintura s’assequi bé abans d’aplicar la següent capa, sinó es podria fer malbé l’acabat.

Per Redacció / Tot Sant Cugat