Consells per evitar constipats

Per fi ha arribat l’hivern i amb ell la baixada de temperatures… Si se li sumen nits de festa, amb vestits moníssims però també mínims, i l’obligatorietat de sortir al carrer o al balcó a fumar, només pot haver-hi un resultat… T’expliquem com pots dissimular els efectes del refredat.

Entre els efectes visibles del constipat, més enllà dels esternuts i la tos, destaquen el nas vermell –de tant sonar-nos–, els llavis secs, les ulleres a causa de les nits sense dormir per la congestió i els ulls vidriosos.

El millor seria que et passessis uns dies a casa, tapadeta i alimentant-te amb brous i infusions, mentre devores capítols i capítols de la teva sèrie preferida… però la reclusió no sempre és una opció. Tampoc podem sortir al carrer semblant una morta vivent… Per això t’expliquem com pots enfrontar-te al món sense que es noti (massa) que estàs constipada… Per a això hem comptat amb l’assessorament de la maquilladora Cristina Lobato.

Arsenal de bellesa per a dissimular els efectes del refredat

Com si es tractés d’un xef d’estrella Michelin, prepara de manera minuciosa el teu maquillatge anti refredat. Aquest ha d’incloure:

Un bàlsam reparador per a les zones danyades pels mocadors. Entre els nostres preferits es troben: Aquaphor, de Eucerin, un bàlsam que ara també es presenta en una comodíssima mida de butxaca ideal perquè vagi amb tu a qualsevol lloc i en qualsevol moment. La seva fórmula hipoal·lergògena suavitza, alleuja, hidrata, repara i regenera la pell danyada. El seu preu: 7 €/2x10ml. Dermalibour+, de A-Derma, és una crema reparadora calmant, que afavoreix la reparació epidèrmica de les pells irritades seques en 4 dies i saneja. No deixa traces blanques i té una tolerància òptima. El seu preu: 10,62 €/50ml.

Corrector verd, aquest és l’específic per a dissimular les vermellors facials. Recorda que el verd neutralitza el vermell. Una magnífica proposta és Prisme Primer Vert, de Givenchy, una prebase que ofereix un color per a cada necessitat, proposant una correcció per a cada to i una solució per a cada problema. En aquest cas el verd per a neutralitzar les vermellors. El seu preu: 40,50 €. Una altra opció és el Stick Corrector Verd Couvrance, de Eau Thermale Avène, que cobreix profundament i és capaç de neutralitzar les vermellors facials, ja siguin lleugeres com més severes. El seu preu: 15,64 €.

Corrector antiulleres que no sigui molt clar, ja que si a causa de dormir malament tens bosses, un corrector massa clar les faria més evidents. Segur que encertes amb Highlighting Concealer, de Sensai, perquè cobreix imperfeccions, aporta lluminositat i reté la hidratació de la pell. És cremós alhora que lleuger i amb una textura fresca, tant que es fundeix perfectament sobre la pell aportant una lluentor saludable i natural alhora que hidrata intensament la zona del contorn d’ulls. Amb una brotxa suau i flexible, per a una fàcil aplicació tant en les zones àmplies com estretes del teu rostre. És ideal per a realitzar retocs al llarg del dia. El seu preu: 40 €. Una altra opció pot ser la paleta Secrets of Camouflage, de Deborah Milano, que conté 6 tons de correctors d’alta cobertura que permeten corregir imperfeccions, dissimular taques i atenuar vermellors o ulleres. Inclou corrector groc (per a ulleres liles), lila (per a neutralitzar la pell apagada) i verda (per a dissimular les vermellors). El seu preu: 12 €.

Prebase fixadora d’ombres. Necessària en qualsevol maquillatge per a assegurar que les ombres no es mouran i duraran tot el dia, quan estàs constipada es converteix en imprescindible. T’oferim dues propostes: Eye-Stay Primer, de Guerlain, l’aliat per a una mirada il·luminada i un maquillatge que es manté tot el dia. Aquesta base allisa i unifica les parpelles a fi de facilitar l’aplicació del maquillatge. Utilitzada sola, unifica les parpelles per a engrandir la mirada gràcies als pigments de la seva fórmula. El seu preu: 30 €/15ml. També et presentem Eclat Minute Base Fixante Yeux de Clarins. Aquest fixador de maquillatge prolonga la durada de les ombres d’ulls i revitalitza la mirada. Una base universal meitat tractament, meitat maquillatge, enriquida amb sucres de civada, per a allisar, il·luminar i unificar les parpelles i, a més, prolongar la durada del maquillatge dels ulls. El seu preu: 28,50 €/10ml

Som-hi!

Ja tenim els productes bàsics per a dissimular els efectes del refredat. Ara només fa falta afegir els teus bàsics, com els productes d’higiene facial, la crema facial de tractament i els teus productes imprescindibles de maquillatge, com pot ser la màscara de pestanyes, les ombres o el labial.

1- Neteja el teu rostre amb un producte molt suau.
2- Utilitza els teus productes de tractament habitual.
3- Aplica una gota descongestiva per als ulls
4- Aplica el bàlsam reparador en les zones danyades.
5- Cobreix les imperfeccions: vermellors, ulleres i altres imperfeccions.
6- Aplica la base de maquillatge. La millor opció és apostar per una base lleugera i amb poca cobertura per no sentir la pell massa pesada o recarregada.
7- Aplicar una prebase d’ombres per a fixar el color i evitar que s’escorri amb el llagrimeig típic del refredat. Per a les ombres, aposta per tons molt naturals però si vols lluir color opta per tons freds. A més, dissimulen la inflamació de la parpella. La màscara de pestanyes sempre waterproof per si ploren els ulls.
8- Evita l’ús del coloret si la pell està molt envermellida, ja que tindràs un rubor natural pel propi refredat. En el cas que vulguis utilitzar coloret, descarta els tons rosats i aposta pels marrons.
9- Per als llavis, tria un bàlsam molt nutritiu i, en aquesta ocasió, millor si és sense color, per a evitar que aquest es desplaci en utilitzar el mocador.
10- Com a toc final i per a segellar tot el maquillatge, Cristina Lobato comparteix el seu truc d’experta: “En aquest cas, i per a aportar suculència, alleujament i frescor a la pell, substitueix els pols per una boira segelladora”