Consells per escollir el teu tall ideal

Moltes vegades anem a la perruqueria amb una foto d’Instagram d’un tall de pèl que ens agrada. Vull això! li diem a l’estilista, i ell o ella ens miren, detingudament, per calibrar el nostre rostre… Després de pensar-s’ho bé, ens diu: “No t’aniria bé” Què és el que ha vist que nosaltres no hem detectat? Et donem les claus per saber quin tall de cabells et senta millor…

A l’hora d’escollir el tall de cabell cal tenir en compte la proporció en tres zones: el cap (zona 1), la línia de les teves celles fins a la punta del teu nas (zona 2) i la punta del teu nas fins a la part inferior de la barbeta (zona 3).

Si aquestes àrees són iguals en proporció, el teu rostre està ben equilibrat i pots decantar-te per una gran varietat de talls i pentinats.

No obstant, la majoria de nosaltres tindrà àrees que són diferents en grandària, de manera que l’objectiu consistirà en triar un tall i un pentinat que ajudi a equilibrar el teu rostre.

  • Si el teu cap (zona 1) és més gran que les altres dues zones de la vostra presència, per exemple, has de decantar-te per talls suaus.
  • Si la zona 3 (l’àrea de la punta del teu nas fins a la part inferior de la teva barbeta) és més petita que les zones 1 i 2, t’afavoriran capes llargues suaus que caiguin pel front.
  • Si la secció 2 és més gran que les seccions 1 i 3, pots intentar un tall i un pentinat que mantingui la teva cabellera lluny dels pòmuls: capes que cauen allunyant-se de la cara, enlloc de en direcció al rostre.

A més d’equilibrar les proporcions facials, un tall i pentinat correctes poden crear la il·lusió d’un cabell suau i sedós o fer que sembli més llarg del que és.

El nostre consell és que per a un bon tall, el millor és que et posis en mans d’un bon perruquer, que tindrà en compte l’estructura, forma i densitat del teu cabell, així com el teu estil de vida per ajudar-te a triar el tall i el pentinat adequats per a tu.