Consells per a tenir un cobai com a mascota

El cobai, una mascota molt sociable
El cobai, una mascota molt sociable (Istock.com)

Gossos i gats són les mascotes més habituals en les llars catalanes. No obstant això, també hi ha altres animals de companyia que són bones opcions, sobretot, en el cas dels nens. Es tracta dels cobais. Un rosegador molt juganer, sociable i afectuós, que requereix d’una sèrie de cures i atencions perquè visqui sense problemes a casa.

L’arribada a casa del cobai és especialment important. Pot ser que es mostri nerviós. Necessita un període d’adaptació, per familiaritzar-se amb l’entorn i reconèixer les olors, les textures i els sons.

És important que el cobai tingui un espai prou ampli perquè pugui viure i ser feliç en la llar. Cal no oblidar-se que sol ser una mascota molt activa pel que requerirà una àrea per a moure’s.

La gàbia ha de netejar-se com a mínim una vegada a la setmana, rentant-la amb aigua calenta.

L’alimentació dels cobais ha de basar-se sempre en vegetals. A casa, solen alimentar-se amb pinsos ja elaborats i que tenen una base d’alfals o fenc. Això permet que rebi les aportacions de fibra i vitamines que precisa.

No obstant això, sempre és bo que ingereixi vegetals frescos de fulles verdes com a canonges, escarola o endívies, que es poden barrejar amb pastanagues, tomàquet o pebrot vermell.

 

Per Tot Sant Cugat
Font: animalmascota.com

TOTES LES NOTÍCIES