vives-confirmacionsEls dies 11 i 12 de maig l’Arquebisbe d’Urgell ha administrat el sagrament de la Confirmació a 61 joves de la Parròquia de St. Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany en dues celebracions en què hi han participat el Rector de la Parròquia, Mn. Jaume Soy, els preveres salesians que ajuden a la Parròquia, i altres Mossens.

A la seva arribada a la Parròquia ha estatr acollit pels Cònsols Major i Menor d’Escaldes, pel President de Càritas Andorrana i pels sacerdots d’Escaldes.

A l’homilia l’Arquebisbe ha remarcat tot glossant les lectures de la Pentecosta que no podem viure tancats en nosaltres mateixos i en les nostres pròpies necessitats personals, sinó que, semblantment als apòstols trets del Cenacle, ens cal sortir a evangelitzar i cal estar oberts a les necessitats dels nostres germans, especialment els més pobres i febles. L’Arquebisbe Joan-Enric ha animat els joves que es confirmaven a rebre amb obertura l’Esperit Sant, com la Verge Maria, que els acompanyaria al llarg de la seva vida per a ser bons testimonis seus enmig del món. I ha exhortat els pares i padrins a acompanyar sempre els joves, ja que ser padrí és un compromís per acompanyar els fillols en tot moment, especialment en un moment tan delicat com és l’adolescència. Mons. Vives ha explicat als joves confirmands allò que un resident al Cottolengo del Pare Alegre, minusvàlid, li havia manifestat cridant recentment després de fer la seva primera comunió: “jo sóc amic de Jesús!”. L’Arquebisbe ha invitat els joves a tenir aquesta mateixa actitud sempre, i a recordar aquesta petita jaculatòria: “Jesús, fes que sigui el teu amic sempre”, en diversos moments de la jornada.

En acabar l’Eucaristia els joves ha rebut de mans de l’Arquebisbe un exemplar del Nou Testament perquè cada dia en puguin llegir un tros i créixer en la seva amistat personal amb Jesús.

Text i foto: Bisbat d’Urgell

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada