Confinament municipal a Catalunya a partir del dijous dia 7 i durant 10 dies

La consellera de Salut de la Generalitat Alba Vergés
La consellera de Salut de la Generalitat Alba Vergés. (Foto TV3)

Pla de xoc durant deu dies per aturar els contagis de Covi-19 a Catalunya. Des d’aquest dijous dia 7 i fins al 17 de gener Catalunya torna al confinament municipal, tots els dies de la setmana, a excepció dels desplaçaments essencials. La Cerdanya i el Ripollès, fins ara sota confinament comarcal, tindran les mateixes mesures que la resta del territori català.

Durant aquests deu dies, tot el comerç no essencial estarà tancat el cap de setmana. A més a més, tot el comerç de més de 400 metres quadrats haurà de tancar tots els dies de la setmana. Supermercats i farmàcies es mantindran oberts.

La cultura i l’hosteleria mantindran la seva activitat com fins ara. Teatres, cinemes, auditoris i sales de concert amb un 50% d’aforament màxim i bars i restaurants amb un horari d’obertura al públic de 7:30 h a 9:30 h i de 13:00 h a 15:30 h.

Només es podrà fer esport a l’aire lliure i els gimnasos hauran de tancar del 7 al 17 de gener. Les activitats extraescolars quedaran restringides als grups bombolla, amb el retorn a les aules l’11 de gener.

Amb el confinament municipal se suposa que no es permetrà l’accés a la Seu d’Urgell a partir de dijous vinent.

Font 324.cat

TOTES LES NOTÍCIES