espriuEl proper dijous, dia 24 d’octubre, a les 20.00 hores, al vestíbul de la seu del Consell General s’hi farà una acte de celebració del centenari del naixement de Salvador Espriu, poeta, dramaturg i novel·lista, un dels més representatius de la literatura catalana.

El Govern, el Comú de la parròquia d’Andorra la Vella i el Consell General, conjuntament, s’afegeixen als actes de celebració de l’Any Espriu, amb una conferència titulada “Salvador Espriu i Andorra”, que comptarà amb la presència d’Antoni Morell, Àlex Broch i Manel Gibert.

Tot seguit, tindrà lloc un recital poètic “Aparaulades amb Espriu”, a càrrec de la Sílvia Comes i la Sílvia Bel.

Durant la celebració de l’acte hi haurà exposades unes escultures basades en l’obra “El caminant i el mur”, de l’escultor català Manuel Cusachs.

La relació d’Espriu amb Andorra fou intensa. Al pròleg de l’obra Breu història d’Andorra declarava: “Encara que no sóc andorrà, me’n sento”. Tot i que només va visitar el nostre país en una ocasió, mai no va perdre l’ocasió de lloar les singularitats d’Andorra.

L’any 1929 publicà el seu primer llibre, Israel, escrit en castellà. A partir d’aquell moment inicia una prolífica carrera, on destaquen els seus reculls poètics Cementiri de Sinera (1946), Les hores i Mrs. Death (1952), El caminant i el mur (1954), Final del laberint (1955), Les cançons d’Ariadna (1949), La pell de brau (1960), Llibre de Sinera (1963) i Setmana Santa (1971).

Espriu ha estat traduït a nombroses llengües. Se l’ha proposat en diverses ocasions per al premi Nobel de Literatura. Va rebre nombrosos reconeixements com el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, La Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya i la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada