Amb la intenció de difondre informació sobre l’amiant, com identificar-lo, com analitzar-lo, i com gestionar-lo, l’Agreda ha organitzat pel proper dia 12 de desembre una xerrada orientada a conèixer aquest material, els riscos per la salut, i com gestionar el residu correctament.

 Des de l’any 1997 a França, i des del 2002 a Espanya, no es poden fabricar ni subministrar productes amb amiant, però fins aquest moment ambdós països han estat proveïdors d’aquests materials a Andorra. Queda palès que l’ús del fibrociment ha estat molt difós, però les característiques climatològiques del país, fan preveure que els usos de més perill com els materials aïllants tèrmics i les calorifugacions d’instal·lacions-, hagin estat molt estesos.

Encara que ja no es col·loquem amiant als nostres edificis, el perill existeix.

Avui en dia, estem experimentant un augment considerable en la rehabilitació d’edificis, fet que provoca que l’exposició a les fibres d’amiant posi en perill la salut dels treballadors/ores que el manipulen, ja que pot provocar malalties com l’asbestosi, el càncer de pulmó i el mesotelioma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada