Aquest divendres 9 de maig a les 20 hores, se celebrarà a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell la conferència “La diversitat geològica de l’Alt Urgell i la influència sobre els seus habitants” a càrrec del geòleg i monitor de Dinosfera i guia del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Jose Quesada. L’acte s’inscriu dins de les activitats organitzades per l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell al voltant de l’exposició “El món fantàstic dels dinosaures: 165.000.000 milions d’anys d’imaginació i d’aventura a través del cinema, el còmic i la literatura” que es podrà visitar a les instal·lacions de l’Arxiu fins el 30 de maig.

La conferència gira al voltant d’un viatge imaginari de 225 milions d’anys per descobrir l’enorme diversitat geològica de l’Alt Urgell incidint en la influència que aquesta exerceix sobre els seus habitants, des dels pobladors de la prehistòria fins a l’actualitat. Entre altres temes, el conferenciant parlarà sobre la formació dels Pirineus, dels recursos minerals que són objecte d’explotació per part de l’home, tant per a finalitats energètiques com per a la construcció; també tractarà dels aqüífers i les fonts, de ciència i lleure en família així com d’activitats esportives, tot producte de la geologia de la nostra comarca.

L’activitat té també un objectiu pràctic motiu pel qual els més curiosos podreu observar i tocar diferents mostres minerals que el conferenciant posarà a disposició dels assistents.

L’activitat és gratuïta i oberta a tothom i no requereix de cap formació ni experiència prèvia en la matèria.