L’eminent científic ambiental i geògraf, el doctor Martí Boada, farà una conferència el pròxim dilluns 24 de setembre, sota el títol ‘Els boscos i la sostenibilitat’. L’acte tindrà lloc a dos quarts de nou del vespre, a la sala la Immaculada de la Seu d’Urgell.

Aquesta conferència s’emmarca en l’exposició ‘Desemboscant’ del mateix Boada que està instal·lada des del passat 4 d’agost a la sala ‘la Cuina’ de la capital alturgellenca, i que encara es pot visitar fins el dissabte 29 de setembre.

‘Desemboscant’ neix de l’observació de la natura, leitmotiv i obsessió de l’autor. D’aquesta manera fa les seves primeres passes per apropar les seves reflexions sobre el paisatge.

Martí Boada és professor titular del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i investigador de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la mateixa universitat. El seu treball és la conseqüència de molts anys d’observació socioecològica i esdevé una manera de divulgar la recerca naturalística a través de l’art.

Desemboscant és una meravella i un aparador dels fenòmens naturals, dels miracles que passen inadvertits entre les persones que, tot i no ser-ne conscients, formen part d’una totalitat canviant, evolutiva i arrasadora: “la natura és fantàstica: no cal ser un investigador o un diletant per a fer-la pròpia. Perquè ens trobem en ella. Per tant, l’espectador es reconeix com a part de la meva obra. Som natura”.

Recordem que aquesta mostra s’inclou en el VII Cicle d’Art Contemporani de la sala d’exposicions ‘la Cuina’ de la Seu d’Urgell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada