Coneixement i saviesa

Popularment es diu que la diferència entre coneixement i saviesa és que el coneixement és saber com fer-ho i la saviesa és fer-ho. Estenent una mica l’explicació un pot tenir el coneixement sobre com canviar una roda de recanvi i la saviesa seria aplicar aquest coneixement i obtenir el resultat esperat. Si bé el tenir el coneixement sobre una matèria t’acosta bastant a l’èxit, haver tingut èxit, haver experimentat aquesta saviesa pot tenir un component negatiu que cal saber vigilar. Quan un ja ha realitzat una acció en concret es pot creure; tal com Déu mana; que ja és savi.

Que és una etapa més superada per a la qual està perfectament capacitat. La part negativa és que quan aquest repte se’t torna a presentar al saber que ets perfectament capaç de realitzar-lo pots confiar-te en excés o demorar per massa temps el projecte en si. Per tant encara que siguis savi, coneixedor experimentat no permetis que els teus èxits passats s’interfereixin en el teu futur. Saber que pots fer alguna cosa i haver-ho fet no és suficient.

Cal agafar de nou les regnes i cavalcar cap a aquesta destinació que coneixes perfectament. Per tant no deixis que la teva saviesa et permeti “procastinar”.

TOTES LES NOTÍCIES