Coneix les plantes nocturnes que floreixen a la nit (III)

Un exemplar de celinda (iStock)

Les plantes nocturnes són aquelles que floreixen a la nit aprofitant la llum de la lluna o l’absència de sol. N’hi ha de molts tipus, que podem tenir a casa o, fora, al jardí per a fer que la nostra llar llueixi fantàstica també de nit. Vols conèixer les plantes nocturnes més populars per la seva bellesa i agradable fragància? Després de parlar de la Dama de nit, l’Orquídia de nit, i la Flor de lluna, avui parlem de la celinda.

Aquesta és una de les plantes nocturnes que té flors petites i blanques que s’agrupen en rams i floreixen a la nit, quan el sol ja ha desaparegut en l’horitzó. Originària d’Europa i Àsia, a casa nostra es conrea com a planta ornamentar per la seva bellesa delicada i el seu agradable perfum cítric.

És un dels arbustos més atractius de la primavera i principis d’estiu, i pot arribar a créixer fins a dos o tres metres d’altura. Necessita exposició a ple sol o mitja ombra, i un sòl fresc i humit.

El reg dependrà de la zona i del clima, però és recomanable regar la planta tres vegades per setmana a l’estiu, i dues per setmanes la resta de l’any. A la primavera, i fins al començament de la tardor, s’ha d’abonar amb fertilitzants orgànics ecològics, que millorarà el seu creixement i desenvolupament.


Per Decoracion2.com

TOTES LES NOTÍCIES