Coneix les plantes nocturnes que floreixen a la nit (i IV)

Un exemplar de clavellina (iStock)
Un exemplar de clavellina (iStock)

Les plantes nocturnes són aquelles que floreixen a la nit aprofitant la llum de la lluna o l’absència de sol. N’hi ha de molts tipus, que podem tenir a casa o al jardí per a fer que la nostra llar llueixi fantàstica també de nit. Vols conèixer les plantes nocturnes més populars per la seva bellesa i agradable fragància? Després de parlar de la Dama de nit, l’Orquídia de nit, la Flor de lluna, avui tanquem la llista parlant de la clavellina.

La clavellina és una planta herbàcia que té flors acolorides i vistoses que s’obren a la tarda i es tanquen al matí. Té la grandària perfecta per a conrear-se en test, encara que també pot fer-se al jardí. Floreix en grup o rams en l’extrem de les tiges amb nombroses flors. Unes flors que tenen pètals amb vores irregulars en colors molt variats com a roses, vermelles, blanques, granades, bicolors.

Necessita ple sol o mitja ombra per a desenvolupar-se bé. La terra ha de ser rica en nutrients i amb bon drenatge. En l’època de floració, primavera i estiu, és aconsellable mantenir la terra lleugerament humida, però evitant l’embassada. A mesura que baixin les temperatures, distanciar els regs, ja que a l’hivern necessiten poca aigua. I cal eliminar les flors seques.

Són plantes nocturnes molt resistents i senzilles de cuidar. El seu principal enemic és l’excés d’aigua que pot provocar atacs de fongs i que es podreixin.Per Decoracion2.com

TOTES LES NOTÍCIES