• Apreneu a controlar la bici: desplaceu el vostre pes corporal per fer una aturada brusca, utilitzeu les marxes correctament, manteniu la traçada recta mentre mireu cap endarrera per assegurar-vos que no ve ningú, i controleu la bici amb una sola mà. Porteu sempre dos dits en les manetes de fre.

• Entre el tràfic: manteniu-vos lluny del voral, mai en el límit mateix de la carretera, i sempre que podeu poseu-vos a una porta de cotxe de distància dels cotxes estacionats. Convertiu-vos en un vehicle més quan podeu anar a la mateixa velocitat que la resta del trànsit i circuleu pel centre de la calçada.

• Mireu cap endarrere sovint: feu una ullada enrere amb freqüència, especialment abans de canviar de posició en la carretera.

• Marqueu els moviments: comuniqueu les vostres intencions fent gestos amb la mà i col·locant-vos en el lloc correcte del carrer. No aixequeu el braç sense mirar abans cap endarrere, pot ser perillós.

• Apreneu a abordar els encreuaments: poseu-vos en el centre del carril, això evita que un cotxe us avanci de forma perillosa. En els semàfors espereu el vostre torn com un vehicle més, al centre del carril, o col·loqueu-vos davant del trànsit, avançant per l’esquerra.

• Les rotondes: col·loqueu-vos en el centre del carril més adequat per al trajecte que aneu a fer i manteniu-vos en ell durant tot el temps que estigueu en una rotonda.

• Vehicles grans: mai us col·loqueu a la dreta d’un vehicle de mida gran en una intersecció, estareu en el punt cec del conductor. Col·loqueu-vos sempre lluny perquè puguin veure-us bé.
Font: 

www.rodadas.net

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat 

2 comentaris

  1. Estic totalment d´acord amb tu Òscar , mai es paren a un pas de vianants amb el semàfor verd . Es fiquen entre el cotxes sense mirar, i desprès demanen 1.5m de separació quan vam per la carretera 4 o 5 ciclistes al costat un del altra. Estem bojos !!!!! respecte si però ells també.

  2. Lo q s’hauria de fer, es començar a sancionar als ciclistes, com si fossin un vehicle mes! No porten llums, no porten seguro, no porten reflectants i no respecten les senyals…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada