Concurs per als inventaris de les fases IV, V i VI dels béns mobles de casa Rossell

Casa Rossell
Casa Rossell. Foto: ARXIU

El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta de la titular de Cultura i Esports, Sílvia Riva, la licitació dels treballs d’inventari de les fases IV, V i VI dels béns mobles de la casa Rossell. L’objectiu de la contractació és posar en valor aquest patrimoni històric i cultural.

La primera fase de l’inventari es va realitzar fa catorze anys i es van inventariar uns 7.000 objectes. La segona fase es va realitzar el 2018, amb un miler d’objectes, i a la tercera, realitzada el 2019, se’n van identificar 1.386. Ara es vol adjudicar la quarta fase amb la intenció de registrar i documentar un nombre de peces que oscil·la entre les 500 i 600 de material tèxtil.

També es volen adjudicar les fases V, que se centrarà en objectes agrícoles i ramaders i VI, que valorarà els objectes restants, com algunes peces de mobiliari de la casa. És previst que aquestes dues fases es realitzin el 2021 i 2022.

La casa Rossell d’Ordino, documentada des del segle XVI i una de les més importants d’Andorra, ha guardat un gran nombre d’objectes que són el reflex de la família benestant que l’ha habitada. Els inventaris que s’hi fan serveixen per conèixer què hi ha i en quin estat es troba.

El concurs, de caràcter nacional i modalitat ordinària, té com a data límit per presentar projectes el 7 d’octubre i l’obertura de propostes es farà el 12 del mateix mes.

TOTES LES NOTÍCIES