oncaL’era gran de Casa Rossell ha sigut l’escenari per a l’últim concert del cicle ONCA Bàsic, de l’Orquestra Nacional d’Andorra. Josep Bracreo (viola) i Daniel Claret (violoncel), sota el nom B&C, s’han sumat, a més, amb un programa titulat ‘Complicitats per a viola i violoncel’, a les celebracions de les Jornades Europees del Patrimoni. Les jornades se celebren arreu d’Europa des de fa gairebé trentea anys per promocionar els llocs històrics, monuments i museus, a iniciativa del Consell d’Europa i la Unió Europea. A Andorra el programa de l’edició 2015 ha donat protagonisme, precisament, a les cases pairals del Principat, fent possible al públic l’oportunitat de conèixer aquests edificis històrics, com és el cas de la casa ordinenca que ha acollit el concert d’aquest diumenge.

El duo format per Josep Bracreo a la viola i Daniel Claret, al violoncel, ha presentat un programa de música de cambra amb peces de Beethoven i la seva peça ‘Duo amb dues ulleres obligades’, que sovint tocava amb un amic miop; però també de Milhaud –i la seva música “exòtica”–, el folklore modern de Lutoslawski i la música cinematogràfica de Castelnuovo-Tedesco. El concert ha tancat el cicle ONCA Bàsic.

L’era gran de la Casa Rossell ha estat rehabilitada recentment i forma part del complex pairal d’aquesta important casa ordinenca. La singularitat de la proposta i la gratuïtat del concert ha suposat que una trentena d’assistents, entre ells alguns turistes encantats amb el concert, s’hagi decidit a sumar-se a la cita, que han aplaudit amb entusiasme.

Precisament, aquest ha estat l’objectiu de la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni aquest cap de setmana a Andorra, la d’apropar els espais tradicionals del Principat al públic. Per a aconseguir-ho s’han celebrat visites guiades a la casa Blanca de Segudet, a la casa Ribot d’Escaldes-Engordany i durant tot el cap de setmana els museus i els centres d’interpretació del país han obert de forma gratuïta en els horaris habituals. L’organització ha valorat molt positivament la resposta rebuda.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada