Coincidint amb el 258 aniversari del naixement de Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), Els Petits Cantaires Lauredians, la Coral Llar de Lòria i la Coral “SAAS qui canta ?”, van presentar el seu “Concert d’hivern” al Centre Sociosanitari “El Cedre”. Per part dels Amics de Mozart va participar un solista, estudiant de cant i piano, acompanyat de la professora Sandra Couot.

Per altra banda, la pianista Silvia Pastoret va acompanyar les diferents interpretacions de cant coral. Tots els cantaires van ser dirigits harmoniosament pel mestre Òscar Sanchez, que va saber coodinar amb excel·lència, les diverses veus i tonalitats que les diferents cançons requerien.

Diversitat de peces, que anava des de “L’home dels nassos” (composta per Rah-mon Roma), que van oferir els cantors més joves, fins a la tradicional catalana « La filadora » que van cantar amb gran entusiasme els components de la “Coral de la Llar de Lòria”, que també van interpretar el conegut gospel “Oh Happy Day” compost per Edwin R. Hawkins.

Per la seva part, el solista Christian Ballester, amb la seva veu de tenor, va cantar “Damunt de tu només les flors”. La cançó és el primer sonet dels tres que integren el poema “El Combat del somni”, escrit l’any 1937 per Josep Janés i Olivé (1913 – 1959) per al qual, més tard, Frederic Mompou (1893 – 1987), en va compondre la partitura musical.

mozartA continuació la Coral “SAAS qui canta?” va oferir una nadala russa titulada “Arbre de Nadal” i “We wish you a merry Christmas”, una peça popular americana.

Després, “Els Petits Cantaires Lauredians” conjuntament amb la “Coral SAAS qui canta?” van interpretar “Quant torna Nadal” una peça tradicional catalana que va agradar molt a tothom.

Finalment tots els intèrprets van compartir el “Cant Comú” cantant plegats el “Canon de la Pau” compost pel músic Francis Terral.

Una vetllada ja tradicional, que els residents del Centre Sociosanitari poden gaudir en diferents celebracions de l’any, en la qual els acompanyen familiars i amics, en un ambient i de bona harmonia.

Per altra banda, s’ha de destacar l’aportació social de la Coral “SAAS qui canta?” que reuneix en un sol grup personal dels SAAS i usuaris del Servei de Salut Mental, així com altres persones i/o familiars. L’entitat que va nèixer aproximadament fa uns 10 anys, està preparant noves opcions d’intercanvi coral amb altres entitats homònimes.

Aquest any, el fet de coincidir dia per dia amb el 258è aniversari del naixement del gran compositor Wolfgang Amadeus Mozart, nascut el 27 de gener de l’any 1756, s’hi va afegeir un plus en la celebració, que els Amics de Mozart del Principat d’Andorra esperem poder compartir de nou, en properes edicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada