L’Associació Orquestra Cadí de la Seu d’Urgell oferirà un concert per als membres de l’Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra (Autea) i les seves famílies aquest dissabte, 16 de febrer, a les 19.00 hores, a la Farga Rossell de la Massana. Amb tot, el concert serà obert a tothom i l’entrada serà gratuïta.

El programa del concert estarà dividit en dos parts. La primera se centrarà en la composició Suite Holberg d’Edvard Grieg (1843-1907), que consta de cinc moviments –Preludium, Sarabande, Gavotte i Musette, Air i Rigaudon– i està basada en formes de la dansa barroca.

A la segona part, l’orquestra de cambra tocarà el tema Oblivion, d’Astor Piazzolla (1921-1992) a càrrec del solista Eugeni Sokhatskyy. Tot seguit sonarà Polka per a dos clarinets, de Curt Mahr (1907-1987), amb Martí Grau i Adrià Herreros com a solistes. Continuarà amb Tango, de Goran Bregovic (1950), les cançons populars catalanes amb arranjaments d’Alexandra Bassok La Ploma de PerdiuMossèn Joan de Vic i El Ballet del Rotlletó i el concert es tancarà amb la composició Csárdás, de Vittorio Monti (1868-1922), amb els solistes Vadim Hurtado i Daniel Guitart.

Una vintena de músics

L’orquestra, dirigida per Eugeni Sokhatskyy, està formada per 21 músics de l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Solsonès, Andorra i Ucraïna. L’Associació Orquestra Cadí va ser fundada l’any 2001 i des d’aleshores manté una orquestra de cambra, que ha estat dirigida pels violinistes Jordi Albelda i Zoryana Sokhatska. La formació ha organitzat concursos d’interpretació per a joves músics i ha promogut concerts per a solistes amb acompanyament d’orquestra.

Autea, per la seva banda, és una associació sense ànim de lucre formada per persones amb trastorn de l’espectre autista, els seus familiars i voluntaris. L’associació va néixer amb la finalitat d’orientar i ajudar les famílies, intentar millorar la qualitat de vida de les persones afectades, defensar els seus drets i contribuir a la divulgació i coneixement dels trastorns de l’espectre autista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada