La Fundació ONCA organitza un concert de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra amb motiu de la Diada de Sant Jordi i aprofitant la visita al Principat de la pianista xinesa Fang Yuan. El concert tindrà lloc el dimarts 23 d’abril, a les 19.30 h, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, amb entrada lliure.

El programa, que gira entorn del piano, s’iniciarà amb el Concert per a piano núm. 12 en la major, KV 414 de Mozart, interpretat per Fang Yuan amb l’acompanyament orquestral de l’ONCA. Aquest concert és el primer d’una sèrie de tres concerts que Mozart va escriure a Viena entre el 1782 i el 1783. El que s’interpretarà va ser creat la tardor de 1782 i cal destacar el segon moviment, Andante, considerat un epitafi en memòria del compositor Johann Christian Bach, mort el gener de 1872, fill del gran J. S. Bach i mentor de Mozart.

Seguidament, la pianista Fang Yuan interpretarà Andante spianato i gran polonesa de Chopin, obra formada per dos peces que es van escriure per separat. La Gran polonesa va néixer per ser interpretada per piano i orquestra entre el 1830 i el 1831. Posteriorment, el 1834, Chopin va crear l’Andante, pensat com una introducció amb caràcter nocturn, íntim i recollit que s’anticipa i contrasta amb la Gran polonesa, brillant i solemne, que ens ofereix un desplegament de gran virtuosisme. Al concert es podrà escoltar la versió per a piano sol.

 Fang Yuan

És una prestigiosa pianista xinesa que va actuar per primera vegada als sis anys. Va cursar els estudis al Conservatori Central de Música de la Xina i, posteriorment, a Alemanya, on es va graduar com a pianista i músic de cambra.

El 2004 va guanyar el primer premi del Concurs internacional per a joves pianistes de Munic i va ser convidada a participar en el Club de Pianistes de la ciutat.

Ha ofert concerts com a solista i com a música de cambra tant a la Xina com als Estats Units, Suïssa, Grècia, Espanya i Alemanya, entre d’altres, i ha estat convidada per impartir classes magistrals, participar en festivals musicals i ser membre del jurat de concursos de piano.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada