L’església de Sant Vicenç d’Estamariu acollirà aquest dissabte, 18 d’agost, a les 19.00 hores, el concert Ein Weißbier, bite! El naixement del fortepiano, a càrrec de Joan Bosch i Isabel Félix. Els dos intèrprets, en el marc del Festival FeMAP, oferiran obres de Carl Philipp Emanuel Bach i Wolfgang Amadeus Mozart.

A la ciutat hanseàtica d’Hamburg, a les 4 de la tarda d’un dia qualsevol, després de finalitzar la jornada laboral i d’una manera institucionalitzada, el públic es dirigia a la Drillhaus per escoltar el concert del dia. L’inventor d’aquest entreteniment per als afeccionats a la música va ser el gran Telemann, a qui Carl Philipp Emanuel Bach va succeir en el càrrec de Kapellmeister l’any 1768. Ein Weißbier, bite! (una cervesa blanca, si us plau!) és un concert on tot això queda entrellaçat: dos grans compositors que s’admiraven, música fresca, dotada de certa pirotècnia i la presentació de l’instrument que acabava de néixer: el pianoforte.

L’entrada per al concert inclou una visita guiada a l’Església de Sant Vicenç, que començarà a les 19.00 hores. El temple, abandonat durant anys i en estat ruïnós, va ser restaurat i conserva una part important de les pintures murals romàniques amb les quals la guarniren els seus constructors. Aquesta activitat es duu a terme en col·laboració amb Catalonia Sacra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada