Conceptes útils per comprendre el món de les monedes digitals

Actualment, existeixen més de 800 monedes en l’àmbit digital, és a dir, l’Internet del Valor (IOV), també anomenat Internet dels Diners, que permet una infinita possibilitat de transaccions sense que quedin registres de les mateixes. Això permet als usuaris tenir el control absolut dels seus diners, així com l’exposició total del mateix. Des d’Always On, companyia de protecció digital, recomanen conèixer els aspectes imprescindibles abans d’entrar en el món de IOV i la instal·lació de sistemes de ciberseguretat si volen realitzar aquest tipus d’operacions, ja que són l’objectiu de nombrosos hackers.

Alguns conceptes per conèixer el món de les transaccions digitals mitjançant diners virtuals són els següents:La diferència entre la criptomoneda o moneda electrònica i la moneda digital és que la primera és emesa pels bancs i compta amb la seva corresponent supervisió, mentre que la moneda digital té un creador privat i no és controlada per cap organisme o govern.

El moneder o cartera digital d’un usuari és aquella en la qual es registra els diners i les transaccions. És possible hackejar-la mitjançant tècniques de phishing, robar les seves credencials, accedir-hi i sostreure els seus fons.

Al començament, les criptodivises s’adquirien i s’utilitzaven en la deep web, la xarxa paral·lela a internet en què es realitzen la majoria de les transaccions il·legals i que gràcies a aquests criptoactius mantenen l’anonimat dels usuaris. En l’actualitat s’utilitzen en la plataforma comuna d’internet per fer transferències a altres moneders o com a mètode de pagament.

Les monedes digitals s’utilitzen com a mètode de pagament de rescats en ciberatacs pel seu alt valor i la irrastrejabilitat tant dels comptes, com de les transaccions i els usuaris.
La seva diferència amb un compte bancari és que no s’associa a una numeració, per exemple, amb Bitcoin, la moneda digital més popular, qualsevol es pot generar un número de compte, completament aleatori, no es poden predir per endavant ni conèixer a quina persona física està associada.

Marta Pruneres, portaveu d’Always On recomana que “el nivell de seguretat del dispositiu en què s’allotgi el moneder ha d’estar actualitzat i completament securitzat per evitar el segrest de les claus”. A més, destaca que “cal tenir una contrasenya complexa, canviar la ruta d’emmagatzematge per evitar que el malware o scripts maliciosos intentin obtenir des del directori i si és possible, utilitzar un programari de xifrat de tercers o similars”.

Per Tecnonews / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES