Concentracions a la Seu i Oliana per reivindicar l’acollida de persones refugiades i migrants

La  Plataforma Refugiades Alt Urgell, en el marc de la campanya unitària ‘Casa nostra, casa vostra’, convoca una concentració avui dissabte, a les 16 hores, davant l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, per demanar l’acollida de persones refugiades i migrants. Sota el lema ‘Volem acollir’ la mobilització vol ser un punt de suport a la gran manifestació prevista a la mateixa hora a Barcelona, a la qual s’hi desplaçaran nombrosos alturgellencs i alturgellenques.

A l’Alt Urgell també a Oliana es durà a terme una concentració davant del consistori, en aquest cas a les 12.30 hores. A més a més, durant tot el dia es podrà firmar a l’Oficina de Turisme olianesa el manifest de suport a la iniciativa, que ja compta amb 70.000 adhesions i el recolzament de més de 900 entitats.

L’organització aspira a convertir la manifestació d’aquest dissabte a Barcelona en la més nombrosa que s’ha dut a terme a Europa per reclamar l’acollida de refugiats i l’aturada dels conflictes que obliguen milions de persones a deixar la seva llar. Prèviament, cal recordar que s’han dut a terme xerrades de sensibilització arreu del país, una d’elles a la Seu d’Urgell el passat diumenge 5 de febrer.

Recorregut simbòlic

La manifestació arrencarà a les 16.00 hores a la plaça Urquinaona de Barcelona, baixarà per Via Laietana, continuarà per carrer doctor Aiguadé, entrarà al parc de la Barceloneta i acabarà al passeig Marítim, davant del mar. El recorregut vol simbolitzar que la ciutadania surt del centre de la ciutat i acaba portant el clam fins a la riba del Mediterrani, el mar on l’any passat van morir 5.000 persones. A través de la pàgina www.casanostracasavostra.cat es pot obtenir les banderoles que acompanyaran la concentració.

Text: Ràdio Seu