Concedits els primers ajuts per a impulsar projectes que fomenten l’economia circular

Infografia representant l'economia circular
Govern està fomentant l’economia circular (arxiu/iStock)

El Govern concedeix els primers ajuts relatius al programa obert per l’Executiu per a la promoció de l’economia circular. La primera convocatòria del programa d’ajuts, que s’impulsa a través de la Llei d’Economia Circular, té un pressupost total de 150.000 euros dels quals en aquesta primera aprovació ja s’han atorgat 70.390 euros per a tres projectes. La convocatòria continua oberta fins al 5 de desembre o fins que s’exhaureixi la disponibilitat pressupostària.

L’objectiu del programa és impulsar ajuts destinats principalment a empreses privades i agrupacions o associacions empresarials, col·legis professionals o associacions en general per tal de promoure l’economia circular i els principis que persegueix la llei.

Dos dels tres primers projectes subvencionats proposen iniciatives per a ajudar a la reducció del malbaratament alimentari. Així, les empreses MÉS K BO i REPROGRAMAT han presentat dues iniciatives per a impulsar una aplicació per a mòbils i pàgina web amb l’objectiu de reduir el malbaratament alimentari a través de la venda del menjar sobrant de restaurants i comerços.

El tercer projecte subvencionat ha estat presentat per DOPPELMAYR per a la realització d’una campanya de sensibilització i informació de caire intern sobre oportunitats i estratègies en l’àmbit de l’economia circular.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES