Comunicat sobre la incidència que ha reduit la cobertura mòbil al centre d’Andorra la Vella i Escaldes

Una incidència a la xarxa de telecomunicacions ha tingut afectació en la cobertura de la telefonia mòbil al llarg del matí al centre urbà. Concretament, ha deixat sense funcionament diverses estacions repartides entre Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

Les comunicacions de telefonia mòbil han quedat garantides amb caràcter general per les altres estacions, especialment les de la Comella i del pic de Carroi, de gran capacitat i abast, però s’ha perdut cobertura en els interiors dels edificis. Igualment s’ha produït saturacions quan alguna estació ha hagut d’assumir un excés de tràfic.

Aquestes dificultats per establir les comunicacions no han suposat una reducció del nombre de trucades telefòniques en la zona. El volum total de trucades entrants o sortints cap a o des de terminals situats al centre urbà s’ha mantingut en els mateixos volums que habitualment, tot i que en els moments de saturació per un excés de tràfic ha estat necessari més d’un intent.

La incidència s’ha produït a les 10:45 del matí. Els serveis tècnics d’Andorra Telecom, que han tingut el suport del fabricant de l’equipament, han anat recuperant serveis parcialment fins considerar-la tancada a les 13 hores, després d’aïllar totalment el punt d’avaria. Precisament l’activació dels sistemes de redundància ha provocat un microtall del servei d’Internet d’escassa incidència.

Altres efectes de la incidència han estat la degradació del servei en algunes empreses amb solucions professionals més específiques o el tall de les emissions d’ATV o RNA. Andorra Telecom vol demanar disculpes a tots els clients que s’hagin vist afectats per aquesta avaria.

Andorra Telecom

1 comentari

  1. Talls en cobertura mòbil, fixa i TPV a empreses.
    Demanen perdó, pero esborren les queixes a twitter, poca professionalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.