Després de sentir la roda de premsa posterior al consell de ministres del passat dia 17 d´octubre 2018, on el M.I. Sr. Jordi CINCA MATEOS, Ministre de Finances i Portaveu del Govern es va mostrar sorprès per la negació a la Reforma de la Llei de la Funció Pública per part dels representants Sindicals de l’Administració, la Plataforma Sindical vol expressar públicament el seu neguit.

No hi ha hagut cap negociació, ni ara ni a l’inici. El Govern ja va posar unes línies vermelles que no estava disposat a modificar. No sabem perquè el Grup Parlamentari va demanar una reunió amb els Sindicats, quan dies abans la pròpia M.I. Sra. Eva DESCARREGA GARCIA, Ministra de la Funció Publica i Reforma de l’Administració ja va anunciar que el text estava tancat. Arribem un cop més a la conclusió que volien la reunió per tornar a manipular a tort i dret i demonitzar un cop més un col·lectiu tant imprescindible com fàcilment criticable. I de nou, un mitjà escrit d’aquest país els segueix el joc i els fa la rosca… El Grup Parlamentari de DA, com el Govern, unilateralment i sense buscar en cap moment la complicitat ni el diàleg i encara menys el consens sobre dita llei amb els diversos sindicats de l´administració general, ha recollit les 40 esmenes que el Cap de Govern ja va anunciar en la darrera reunió amb els Sindicats. El que més greu ens sap als sindicats de l´administració és que se’ns prengui per rucs.

Passi que DA tingui una majoria absoluta amb el 35% del cens electoral, passi que hagi governat amb les polítiques del aquí mano jo, defensant els interessos d’uns quants per sobre de l’interès general, passi que amb les polítiques de recessió hagi deixat un país, i sobretot la classe treballadora, tant del sector públic com la del sector privat en una clara precarietat laboral , que no vulgui atendre el greu problema del preu del lloguer de l’habitatge, escudant-se amb una llei òmnibus de dubtosos resultats, i que si finalment té algun efecte serà per d´aquí uns quants anys, quant el problema el tenim avui, i que no vulgui augmentar ni salaris ni pensions . Però si us plau no tingui la barra de dir que la llei que es troba al Consell General és millor que la que tenim actualment, si no s´ha desenvolupat la carrera professional de l’actual llei alguna responsabilitat tindrà també el seu govern no? En set anys alguna cosa haguessin pogut fer. Però és clar, no els agrada assumir responsabilitats. És impressionant com intenten capgirar i manipular la realitat. I la realitat és que continuen apostant per unes lleis, tant la de funció publica com el codi de relacions laborals, sense parlar de la llei de coacció sindical, que van totes elles en contra de la classe treballadora andorrana abaratint els acomiadaments dels treballadors de l´empresa privada, continuant a retallar els drets dels treballadors públics, i sí són DRETS, no privilegis, i són drets perquè són les condicions que vam acceptar quan vam decidir superar un procés de selecció per esdevenir funcionaris. Continuen afavorint l´especulació urbanística i empenyent les famílies dels treballadors andorrans, tots ells, a la més absoluta precarietat laboral i dependents de la caritat governamental i sense cap dret fonamental .

Dubtem moltíssim que el Govern estigui pressionat pels empresaris, pensem que és una mentida més del Govern dels millors, no creiem que els empresaris vulguin atacar un sistema que ells necessiten que funcioni correctament. I si aquest fos el cas, demanaríem conèixer quins són aquest empresaris per emprendre les accions que consideréssim oportunes.

Que el M.I. Sr. Jordi CINCA MATEOS, Ministre de Finances i Portaveu del Govern no sap perquè no ens agrada la nova Llei? Cap problema, li explicarem:

– Perquè desapareix la figura del funcionari, casualment la figura de funcionari es conserva en l’Avant Projecte de Llei del Cos Diplomàtic, lloc de retorn de la M.I. Sra. Eva DESCARREGA GARCIA, Ministra de la Funció Publica i Reforma de l’Administració. Aquest canvi de model comportarà una politització de l’administració, perquè un treballador públic no podrà rebatre les directrius del polític de torn, tot i que aquestes no s’ajustin a llei, doncs perillarà el seu lloc de treball.

– Perquè continuarem sense una carrera professional clara, amb cap possibilitat de promoció.

– Perquè un cop més es redueix el nostre salari amb un règim de quinquennis enlloc de triennis.

– Perquè la nova situació de reforma ens deixa desprotegits davant d’una malaltia incapacitant.

I si us plau M.I. Sr. Jordi CINCA MATEOS, Ministre de Finances i Portaveu del Govern, no falti a la veritat, no afirmi, i citem textualment: “Quan es negocia les dues parts han de cedir” perquè vostès no han acceptat CAP de les propostes sindicals.

 

ABA – CFPA – SFD – SIP – SIPAAG – SPA – USDA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada