Comunicació

La comunicació és imprescindible en la nostra societat. S’ha estès de moltes i variades formes, Facebook, WhatsApp, Twitter etc. Encara que sembli una cosa senzilla no ho és.

A vegades no n’hi ha prou amb parlar el mateix idioma. Com a mostra les xarxes i els missatges que més d’una vegada ofereixen malentesos. Això parlant en un llenguatge escrit. El llenguatge parlat no està exempt de grans dificultats per senzill que ens sembli. Quantes vegades haurem sentit la frase “Donde dije digo, ahora digo Diego” A vegades ens expressem i en veure la cara de l’altre volem canviar les nostres paraules i comencem a dir: que no era això el que volia dir, que significava una altra cosa o fins i tot acusar a l’altre que no t’escolta. La riquesa en el nostre vocabulari en paraules és gran i no tots tenen la mateixa riquesa en el seu vocabulari. Pel que és important si volem comunicar-nos bé i de forma correcta usar paraules que l’altra persona pugui entendre.

Utilitza paraules concretes i definides. Per posar un exemple preguntar a algú que significa per a ell “Molts diners” veureu com tindreu unes grans diferències de respostes. Molt és una cosa inconcreta i per a cada persona significa una quantitat diferent. Si vols evitar malentesos en la teva vida o tenir converses interessants t’aconsello que llegeixis sobre comunicació. Veuràs com pot canviar la vida. De 16 a 17 els dilluns a www.alpicatradio.com comentem l’article.

TOTES LES NOTÍCIES