Comú d’Andorra la Vella: com evitar la congestió de trànsit a Prat de la Creu

Infografia del Comú d'Andorra la Vella indicant la ruta per a evitar les cues al carrer Prat de la Creu
Infografia del Comú d’Andorra la Vella per a evitar les cues al carrer Prat de la Creu (#AndorraCapital)

Amb motiu dels treballs de reforma del carrer Prat de la Creu, els quals estan realitzant-se en un tram de 550 metres per a instal·lar-hi la nova fase de la xarxa de calefacció a càrrec de FEDA Ecoterm i, també, embellir una part de la via, es poden produir congestions de trànsit sobretot en hores punta.

A més, les obres obligaran a fer talls puntuals al carrer que obligaran a limitar-ne l’accés. Per això, el Comú d’Andorra la Vella recomana a aquells vehicles que circulin pel carrer Doctor Mitjavila que, un cop arribats a la plaça de la Rotonda, utilitzin com a itinerari principal l’avinguda Meritxell.

Les obres, adjudicades a LOCUBSA i que es preveu que tinguin una durada total de 7 mesos, actuen sobre la voravia que acull, entre d’altres, l’edifici administratiu del Govern, l’aparcament Centre Ciutat i el futur casino. Amb la reforma també s’arranja el sistema d’enllumenat públic, la recollida d’aigües pluvials i el paviment del carrer Prat de la Creu en el tram comprès entre els carrers del Consell General i de la Roda (a pocs metres de la intersecció entre Prat de la Creu i Bonaventura Armengol).

FEDA Ecoterm es fa càrrec de bona part de la inversió perquè els treballs es fan coincidint amb el desplegament de la xarxa de calor a la qual es podran embrancar els edificis de la zona. El cost total dels treballs és de prop de 3 milions, dels quals la filial de FEDA n’assumeix 1,71 i el Comú 1,16. A més, Andorra Telecom es farà càrrec d’un import de 35.923 euros corresponent a la millora de la xarxa de serveis.

Aquesta nova fase de la xarxa de calor, sumada al desplegament que s’està duent a terme a la zona del camí Ral i que acabarà properament,
permetrà incrementar el nombre de clients entre aquest any i el vinent en 24 edificis, l’equivalent a 785 llars tipus. 810 metres de xarxa que estalviaran més de 2.100 tones d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, aprofitant l’energia que es produeix amb la valorització de CTRASA.

TOTES LES NOTÍCIES